Färgkombinationers ”rätt” och ”fel”

Det är spännande med färg – vi dras till olika färger och upplever dem på olika sätt. Och när det kommer till stickning är det en konst i sig att kombinera färger så de framhäver varann. När jag väljer garn så går jag väldigt mycket på känslan jag upplever i färgen, och det som är ”rätt” för mig kan te sig horribelt för någon annan …  

Här har jag precis nystat upp två olika garner från Posh som båda går i blåa och bruna toner – en färgkombination jag fått berättat för mig att min mormor inte gillade. Eftersom hon hade bruna ögon bar hon aldrig blått.

Ja, sen ändrar man ju sig ibland också, både vad gäller vad man tycker om färger och vad som är en lyckad kombination. Nuförtiden känner jag mig ovanligt mottaglig för de flesta färger faktiskt, och just nu tycker jag den här blåbruna kombinationen är alldeles underbar i sina mjuka kontraster. Känns helt rätt! Tur man får tycka olika 😊

Kommentarer inaktiverade.