Jag vågade trotsa garnbanderollen

Ha! Kolla, jag har tvättat mitt otvättbara garn! Tvättade min provlapp till den tänkta toppen i maskin och här är resultatet (liggandes på det otvättade bakstycket):

Okej, den känns kanske något stelare än i otvättat tillstånd, men helt acceptabelt, och hållit form och storlek bra, eller hur? Hur kommer det sig att en garnproducent är så rädd för att skriva ut handtvätt på banderollen för sitt garn, bara för att det innehåller silke? Känns ju som ren idioti att man inte ska kunna tvätta det man har stickat! Om den som köpt garnet sedan själv tvättar ull eller, som i det här fallet, silke i för höga temperaturer är det ju bara att skylla sig själv, på nåt sätt. Fegt, tycker jag!

Nu stickar jag vidare!

2 kommentarer

  1. Härligt! Vad använde du för temperatur?

    • Jag tvättade lappen i tvättpåse i maskin på 30 graders handtvättsprogram tillsammans med annat som ändå skulle tvättas samtidigt.