Plötsligt rätt garn till rätt mönster

Det är ingen hemlighet att jag är något av en garnsamlare. Ett vackert garn får följa med hem även om jag inte alltid har en specifik plan för det. Jag gör det faktiskt inte lika mycket nuförtiden, eftersom stashen redan är … ähum … ganska omfattande, men just i och med samlade härvor genom åren kan man också plötsligt hitta precis rätt garn till ett nytt mönster!

Ysolda gör det igen: en enkel sjal med fina detaljer!

Har sett många som stickat Marin av Ysolda, och blev själv sugen på en. Och när jag tittade igenom lådorna med garn så hittade jag dessa två som kändes helt rätt till sjalen. Ett 4ply silkesgarn i gråsilvrigt och ett blågrått spetsgarn i vad jag tror är ullsilke, jag minns dock inte längre var jag har köpt det, men även det är handfärgat.

Jag har precis avslutat en annan Ysoldasjal också, Dovana, och jag gillar verkligen renheten i hennes design. Samt att det alltid är så smarta och vackra lösningar i de små detaljerna – och det är alltid rolig stickning. Ett skönt sätt att börja året på!

En kommentar

  1. Det där ser helt fantastiskt ut!
    Jag har stickat Marin, och den är rolig att sticka, tyvärr blev den inte speciellt stor.