Långsamma maskor och nya stickor

Det har skrivits en del om HiyaHiya-stickor, och nyfiken som jag är var jag förstås tvungen att prova. Och jag gillar dem! Det viktigaste av allt: en spetsig spets, och dessutom har de smidiga kablar och smidiga övergångar mellan kabel och sticka (det här är varianten med separata stickor och kablar, alltså). En trevlig bekantskap, helt enkelt.

Att sticka ”linen stitch”-mönster är däremot inte helt nytt för mig, men det är första gången jag stickar det med tre färger. Och det blir ju riktigt stiligt, eller hur! Särskilt snabbt går det förstås inte, eftersom man lyfter varannan maska, men passar rätt bra in på det melankoliska hösttillståndet som råder just nu!

Både garn och stickor kommer från Garnkorgen, som har superbra och snabb betjäning som vanligt!

 

 

2 kommentarer

  1. Jag gillar också hiyahiya. Förutom de spetsiga spetsarna så älskar jag att kablarna friroterar från stickorna 🙂

  2. Hej! Spännande med hiya-hiya-stickorna. Jag använder knit pro och är nöjd med dem, men inte alltid 100% nöjd med övergången sticka-kabel. Så det lät intressant. Jättefint mönste, linen stitch. Vad ska det bli? Jag måste tillägga att jag skrattade gott åt ditt inlägg med mössan… hur det kan bli ibland. 🙂 /Gisela