Grönt är skönt!

Eftersom det inte blev någon mössa av mitt gröna garn, då stickningen blev alldeles för stor, tänkte jag att jag kan använda garnet till ett par vantar istället. Eftersom jag bevisligen var helt bortom rimlig masktäthet på mössförsöket så drog jag slutsatsen att jag kan använda garnet till vantarna trots att mönstret krävde lite tjockare garn …

Fast nu verkade garnet ha krympt igen, för vantarna blev ju lite små! Jag har fått förlänga dem ca 5 cm så de överhuvudtaget skulle gå på mina, som jag anser, högst normalstora händer. Ändå är de rätt små och tajta. En viss garndrömmardotter vaknade snabbt till när jag nämnde det och tyckte plötsligt att hon behöver nya vantar!

Men visst är det knasigt det här med att välja garn och få till rätt masktäthet till rätt projekt. Det är minsann inte bara när jag håller på och byter ut garn det blir såhär, utan även när jag har ”rätt” tjocklek på garnet. Nåja, tur man är kreativ och att det finns många väntande favoritmönster som väntar på att bli garnifierade!

Och även om naturen nu skiftar över till gult och rött, känner jag att jag vill sticka mera i grönt!

 

En kommentar