Är jag petig nu eller?

Garnlusten håller i sig, och jag är en bit på väg med min mössa. Men jag har lite invändningar på garnet …

Själva ullkvaliteten är fin, men själva infärgningen tycker jag inte håller måttet. Det är som att färgen bara sitter på ytan, och att den fina blåa färgen inte har gått in i hela garnet, det syns jättetydligt när man tvinnar upp lite.

För att vara tydlig: jag gillar den lite ojämna karaktären som handfärgat garn skapar, och det är också helt ok med ljusare och mörkare toner, men det här är liksom en annan sak. Det är inte riktigt … färdigt! Såhär ser det ut i krokningen:

Det syns här och var som det lyser till där det är mer ofärgade partier. Har någon av er erfarenhet av Madelinetosh-garner och har upplevt detta? Eller ni som är erfarna färgare, hur ska jag förhålla mig till det här? Känner mig lite petig och überkräsen, men det tycker jag man får vara 😉

En kommentar

  1. Madeleine tosh färgar sina garner på ett speciellt sätt så att det blir en mer levande färg, dom färgar in garnet i omgångar, det är vad jag har läst iallafall…