”Jag har inget garn”

Här sitter jag, i en rörig lägenhet och lådvis med garn, och … ”har inget garn”! Ja ursäkta, här har det minsann varit tyst på sistone. Det beror på att sticklusten har varit väldigt frånvarande ungefär sen mitt senaste inlägg, så här har liksom inte funnits något att orda om. Nog för att brist på sticklust är ämne nog att ventilera, förstås … Hursomhelst, efter en flytt till ny lägenhet så har jag sållat bort lite bland mina garner, och konstaterat hur oerhört mycket garn jag har.

Blue Belle av Aoibhe Ni

Och ändå! Nu hittade jag ett mönster som för första gången på flera månader väckte nån slags garnlust hos mig, och vad händer då? Jo, jag konstaterar att jag inte har ett enda garn som funkar. Krokning och mössa i kombination gör att jag vill vara ganska noga när det gäller garntjocklek som ni förstår, så även om jag gärna byter ut och har mig annars, så känns det dumt i det här fallet.

Ironin är fullständig. Som ett hån mot mitt garnsamlande. Jag ska sluta samla. Jag ska köpa när jag behöver och får lust med nåt specifikt. Ja, det har jag visserligen börjat med för ett år sen, men med flytten och alla de där lådorna blev allt så tydligt igen…

Men nu på jakt efter nåt som kan bli en Blue Belle!

(Bild från Ravelrys mönstersidor till Blue Belle).

 

 

En kommentar

  1. Visst är det en underlig känsla det där att man inte har något garn! Jag tror att jag är i en liknande fas som du. Bort med sådant som jag inte vet vad jag ska göra av och in med sådant som jag genast vill sticka av! Lycka till i jakten, det är en fin mössa!