Sjaldags igen!

Lagom tills vi fått svalare väder behöver man en ny sjal, eller hur! Bra tajmat för det är min Nori-sjal klar. Den är stickad i Nyanseras ull-bambugarn, ett spetsgarn som jag hållit dubbel tråd av, och använt stickor 3 mm. Ville ha en tät struktur på den stickade ytan.

En färdig Nori

I somras när jag var långt bort från min garnvåg närmade jag mig vad jag trodde var mitten av garnet, och räddningen blev att ta med stickningen till mataffären och väga nystanet på grönsaksvågarna – i olika affärer vägde dock nystanet lite olika, men jag gjorde mina beräkningar och som ni ser på denna bild så funkade min stickmatematik rätt bra!

Nori närbild

Det är Agnes som har fotat idag, tack för det!

Jag har inte ännu bestämt mig för om jag ska blocka eller inte. Gillar att den är lite studsig som den är nu, men kanske ändå mönstret kommer fram tydligare om jag blockar. Vad tror ni?

3 kommentarer

  1. Jättehärlig Nori! Jag är också svag för lite täta sjalar. Jag tycker du ska behålla den med studs, dvs oblockad, den ser fin ut som den är.

  2. Vilken härlig sjal! =o)

  3. Den blev jättefin! Jag hade blockat den, men mycket, mycket försiktigt.