Jag passar inte in!

Det här med stickfasthet, hörni. Jag blir galen, för jag stickar så löst så när jag hittar nåt fint mönster som kräver att man håller stickfastheten funkar det inte. Inte nånsin…
Oftast är det inga större problem eftersom jag ändå byter ut garn och modifierar mönster, men nu hittade jag ett mönster jag föll för och hade fint Raumagarn hemma som skulle användas. Men det är ett skämt att jag skulle få 34 maskor på 10 cm av drygt 300 metersgarn.

20120929-164925.jpg
Men jag ger inte upp, nu ska jag sätta stickorna i ett lite tunnare garn så hoppas jag det funkar. Vad det ska bli är lite hemligt – om det nu blir nåt. Fortsättning följer.
Hur har ni det med stickfastheten?

7 kommentarer

 1. Jag har precis motsatt problem. Ofta får jag gå upp en stickstorlek för att det ska stämma.

 2. Jag är precis som du – en looseknitter av värsta sort. Så tunna stickor finns inte som jag skulle behöva för att kunna sticka ett par sockor i ett av alla de tunna ljuvliga sockgarner som finns.

 3. Då får man väl passa på att vrida om kniven lite för normalspeciell stickfasthet är ju det enda jag kan skryta med då det gäller stickning. Jag får nästan alltid samma resultat som banderollen när jag gör en provlapp. Fast det hjälper inte mycket när man i övrigt är hellre än bra på att sticka.

 4. Jag brukar sticka rätstickning enligt banderollen och numera klarar jag ofta slätstickningen också (får ibland gå ner lite i storleken på den stickan som stickar upp avigmaskorna). Men så kommer ett mönster som har så många maskor per 10cm att man undrar hur hårt dom stickar egentligen…

 5. Det är samma här! Löst, så löst! Men ibland lyckas det när jag går ned en halv eller en hel stickstorlek…
  Skam den som ger sig, heja på! 🙂

 6. Förr stickade jag alltid lite hårdare än angiven stickfasthet och fick gå upp i stickstorlek för att hamna rätt. Numera prickar jag nästan alltid rätt, och ibland får jag till och med gå ner något nummer på stickorna.

  Det där med stickfasthet är frustrarande ibland. Jag hoppas du får till det!

 7. Hej! vi kanske kunder slå våra kloka skallar ihop. Jag stickar så hårt så att det blir skottsäkert. Måste alltid gå upp i storlek, dessutom blir det fel på längden också, raglan tröjor är jobbigast. När jag är klar är inte mönstret färdigt. Hmmmm……