Hjälp, hur gör jag ränder utan hack?

Jag har börjat sticka en apa. Titta själv på Jacobus, helt oemotståndlig! Dessutom heter min son Jakob och han älskar apor, så det var liksom givet.

Och nu till mitt problem, huvet är snart klart, och kroppen ska bli randig. Men eftersom kroppen stickas runt blir det ju fula hack när jag byter färg, hur gör man ränder utan att det blir den här radbyteskanten? Minns att jag läst nåt om det, men minns inte var… Hjälp mig!

7 kommentarer

 1. Här är en av många länkar… http://techknitting.blogspot.se/2007/01/jogless-stripes.html

  Sök på jogless stripes.

 2. När jag kommer till färgbyte, brukar jag lyfta den första maskan avigt eller ( purlwise) och inte sticka den förrän nästkommande varv! Tycker att det brukar funka bra!

 3. När jag stickade min ”Modified stripes to keep me warm” använde jag den här tekniken:
  http://www.knittingdaily.com/glossary/jogless-jog-meg-swansen-s.aspx
  väldigt enkel teknik med snyggt resultat. Tekniken medför att ”varvbytet” förskjuts en maska per varv, så färgbytena hamnar på diagonalen (men blir i princip osynliga så det märks knappt).

  På min projektsida på Ravelry (http://www.ravelry.com/projects/ilsefin/stripes-to-keep-me-warm) finns en närbild på hur färgbytet ser ut i oblockat tillstånd, där kan man ana skiftningarna vagt, men efter blockning syns de inte över huvud taget.

 4. Jag har försökt någon gång men minns inte riktigt hur… En variant där man stickar ihop färg 1 och färg 2 på första maskan i början på varvet, det blev ok. Söt apa, perfekt till Jakob!

 5. Vad kull att se att du stickar en Jacobus. Jag har stickat 3 stucken och började med den 4e just för ett par dagar sedan. Hur hittade du patronen? Läser du den på Jollädska eller Engelska? Eller finns den också på Svenska?