En gammal goding

Nu har den här koftan kommit fram från stickkorgen igen. Nu sitter jag och funderar över hur mycket garn kan tänkas behövas till ärmarna.

20120509-185250.jpg
Vill helst ha hellånga ärmar, men räcker mina 4 härvor garn?
Bra med Knit Pro-kablarna som får sitta kvar nertill medan jag börjar på ärmarna.

Jag har nu kvar 175 gram av 400 när jag påbörjar ärmarna. Tror ni det räcker? Det hade faktiskt inte gjort nåt om koftan hade fått bli lite lite längre också.

Tja, det är väl bara att sätta mig och sticka för att få svar!

2 kommentarer

  1. Jag brukar gå efter att bak 1/3 garn, lika mycket till framstyckena, samt sista 1/3 till ärmarna, det brukar bli bra. Lycka till med din kofta.

  2. Jag tror också att det räcker med 175 g till ärmarna. Själv har jag samma bekymmer men inser att mitt garn definitivt inte räcker. Jag funderar då på att repa upp och börja med ett garn toniton och sen göra klart med basfärgen, alternativt repa upp och göra ärmarna kortare samt sticka/virka på något tjusigt neråt. Berätta gärna hur din kofta blev. Hälsningar Elisabeth