Skrynklig påskstickning

En påbörjad sjal repades upp. Behövde garnet till en ny teststickning och den såg liksom cerise ut i huvudet. Nu är det ju bara det att garnet är skrynkligt.

20120406-125304.jpg
Så nu är frågan om den hårda nystningen slätar ut det tillräckligt, eller om jag borde fixa lite och härva och sträcka garnet. Men åå vad tråkigt och olockande det ter sig, jag vill ju bara sticka! Vad skulle ni ha gjort?

9 kommentarer

 1. Jag hade stickat för det rättar till sig när du blockar den.

 2. Jag hade låtsats som det snöar ute och bara stickat på!… :o)
  Tror garnet reder ut sig med tiden i nya sticket.

  Ha en fortsatt fin Långfredag

  vonna

 3. Jag håller med övriga, med skillnaden att jag inte behöver låtsas som att det snöar eftersom det tyvärr faktiskt gör det. Att härva och sträcka garnet är ju sååååå tråååååkigt!

 4. Jag hade gjort härvor och sedan blött garnet. Då blir det slätt och fint. / Annika

 5. Jag hade faktiskt också härvat och blött och torkat och nystat och känt mig jobbigt präktig under tiden. Varför? Garnet verkar liksom gilla det, det fluffar till sig och blir elastiskt och fint igen. Men aspräktigt är det, utan tvekan…

 6. Du vill inte veta vad jag hade gjort….men det är ju inte roligt om det blir ojämnt när man lagt ner massor av timmar…fast är det bara spets du skall sticka så kan de funka utan fukt….lycka till

 7. Jo, det är apjobbigt men jag hade härvat upp det som är stickat och blött det. Jag funkar så att jag stirrar mig blind på det som jag är missnöjd med och efter varje varv kör jag en granskning bara för att inse att det fortfarande syns, även om jag hoppas att det mirakulöst ska ha försvunnit. Så när jag väl bestämmer mig för att repa tappar jag massa tid.

  Jag tror däremot färgvalet kommer bli finfint. Själv är jag, före tredje och förhoppningsvis sista gången, på sista nuppraden 😉

  Nu är jag dock nyfiken på vad du valde att göra *ler*

 8. Ett litet tips att få bort kryllorna: Mormor Etty virade garnet runt en glasflaska och fyllde sedan flaskan försiktigt med kokhett vatten och korkade igen. Om man inte virat för tjockt så blev garnet slätt.

 9. Pingback: Tekniköverraskning | Annas garndrömmar