Slottsvistelse och finn 1 fel

I lördags besökte jag årets version av Stora Symässan i Malmö tillsammans med Camilla och Kerstin. Och södra Sveriges övriga handarbetsintresserade… Tidigare år har jag varit på mässan på fredagen, men i år var det lördagen som passade både mig, mina stickcafévänner och de flesta andra – trångt i gångarna var det!

Och nu är det dags för finn 1 fel! Det här är min skörd som jag handlade för egen del under dagen, och ser ni? Inte ett enda garn! Vad har hänt, undrar kanske någon? Tja, den här garndrömmerskan har redan så många fantastiska garner hemma, och kände helt enkelt inget behov av nåt nytt denna dag, även om bl.a. favoriten Fröken Garn var med.

Det underbara uggletyget kommer från Znok, roligaste upptäckten på mässan för min del med egna mönstertryck i både vävt och trikå. De små tygbitarna med roliga tryck på kommer från en annan nyupptäckt, nämligen Quilt Passion, och härifrån kommer jag definitivt att beställa mer tyger, så mycket roligt och inspirerande! Rosen-pixeltyget är manchester och väntar på att bli en kjol.

Det fantastiska tyget med stickerskan köpte jag inte från mässan, utan beställde det på direkten från mummysams Etsyshop efter att ha sett det hos PetraO.

Anledningen till att jag inte besökte mässan förrän på lördagen var att jag befann mig på ett slott! Jobbkonferens kombinerad med god mat och ostörd sömn (!) varvades med några promenader i närmiljön.

Omgivningarna kring Örenäs slott är så vackra så man blir alldeles tagen. Såna här vyer och känslan och doften av havet är som ren terapi.

Inne på slottet hittade jag den här hårda typen. Vad säger ni, skulle han inte klä i lite uppmjukande pastellig alpacka? Jag har satt stickorna i mina garner från Tant Thea och det ska blir nån slags… sjal, förstås! Ett rätt där, iallafall, för att man ska känna igen garndrömmerskan i fråga…

En kommentar

  1. Quiltpassion hittar du ju i vårt kära Mörarp där vi bott i 15 år. De håller till i det som var ICA-affär, senare pizzeria och sist galleri. Had kunder som varit på Quilt-camp där:)