spindelnätstunn stickning

Att fynda på loppis tycker jag är svårt. Jag ser liksom inte guldkornen bland allt som finns på hyllorna. Men jag tycker det är allt roligare att rota på loppisar, och ibland lyckas även jag. De här stickade dukarna är helt fantastiska! Ofta har jag faktiskt köpt virkade dukar, men stickade, och i så här tunt garn dessutom, ser man inte lika ofta. Ett fynd helt enkelt!

Vilket tålamod att sticka dem, imponerande. Nu ska jag hitta på nåt fint att göra av dem – kanske kunde jag försöka spänna ut dem och hänga i fönstret? Är det nån som har testat det?

2 kommentarer

  1. Jag har stickat en hel del dukar i DMC nr 50 och en stickade jag i ännu tunnare bomullsgarn. Den la jag på en bricka och lackade fast. Det blev lite ojämnt men snyggt.

  2. Hejsan. Jag älskar också dessa stickade dukar, men de fyller ju ingen funktion i dagens hem. För några år sedan fick jag tre sådana i julklapp, ca 25*25 cm stora. Dagen efter förvandlade jag 2 av dem till kuddar.
    Jag monterade dukarna (vita) på beige, taggklippt mocka, aningen större än dukarna. Detta monterade jag i sin tur på ljusgrå vadmal, 40*40 cm. Baksidan gjorde jag i grå lammskinn. Dessutom lade jag på lite silverglitter på den stickade duken innan montering. De blev väldigt vackra.

    Glada hälsningar!