Färgglatt ska det vara

Jag är en periodare när det gäller färger. Har haft en blå-turkos period den senaste tiden, men känner att jag tittar allt mer åt röda och rosa garner nu.

Snabbt satte jag stickorna i ett tomatrött-cerise Chili Gredelin-garn för att påbörjar nya sockor. Det blir Waving lace socks från boken Favourite socks. Jag stickar (som vanligt!) rättså löst, men känner redan nu när jag kommit till hälen att det börjar bli fastare och finare. Mina andra-sockor brukar alltid bli hårdare stickad och därför mindre – och bättre i storlek.

(Om sanningen ska fram är jag periodare också vad gäller sockor, men efter att ha avslutat ett monster-ufo till sockor nyligen, så är jag igång igen, och jag gillar den meditativa känslan i att sticka sockor; runt runt runt… Mer om ufot som blev ett FO får vänta till en annan dag!)

Häromdagen råkade jag kika in hos Chili Gredelin precis när nya garner hade kommit. Vips hade jag klickat hem den här ljuvliga härvan, Madame Tempest. Eftersom Madame blev ett favoritgarn när jag stickade min 22 leaves shawl kunde jag inte låta bli det nya garnet i härliga färger.

Nu är frågan bara vilken sjal som ska få äran att stickas upp i det här garnet… Återkommer nog snart med besked!

2 kommentarer

  1. Fina sockor och underbart garn. Jag har påbörjat en sjal idag, Hömin, skulle nog bli jättefin i det garnet… Men du har säkert redan massor av mönster i tankarna, eller hur?

  2. Ser väldigt snyggt ut! 😀