Bara en ruta till

Jag provar en ny stickteknik: kontstickning. Eller näverstickning. Rutor på snedden, ihopstickade, alltså. Utmaningen i tekniken ligger i att man ska sticka rätstickning ”baklänges”, dvs. från vänster till höger. Känns ”fel”, men det går!

Jag kan bara säga: det är beroendeframkallande. Även om jag får lite ont i både axlar och händer av det ovana så måste jag bara sticka en ruta till hela tiden… Det ska bli en mössa till min ettåring, och garnet jag använder är Nepal.

Boken Kontstrik är jättefin och inspirerande (mitt nästa projekt ska bli kontstickade muddar med pärlor). Men nu återvänder jag till min soffhörna, bara tre rutor kvar nu så är mössan färdig.

3 kommentarer

  1. Kul att du också är fast i näverträsket!

  2. Det ser jättefint ut! Har hört att det är bra att sticka tvåfärgat med baklängesstickning också. har bara testat några maskor.

  3. Pingback: Fördelen med att ha flera barn – Annas garndrömmar