Ögon och öron fulla av yllebroderi

I helgen var jag och 130 andra på den efterlängtade seminariehelgen om yllebroderi. Hemslöjdens nya praktverk Yllebroderier har samlat ett gäng forskare och experter på området, och de var med på Kulturen i helgen.

Ni kan bara ana hur trött jag blev, ja alltså trött på det där sköna viset när hela kroppen är full av inspiration och idéer och ny kunskap.

Alltså som jag har tittat på broderier, färger och motiv; lyssnat om forskning om broderier från Sverige, Norge och Danmark, och bara njutit! Den första bilden är på ett skånskt yllebroderi och kudden som alla fotar är jämtländsk.

Boken Yllebroderier är i princip slutsåld, men representant från Hemslöjdens förlag som ger ut boken var också på plats och lovade en nytryckning. Den här boken är en verkligen måste-ha! Tips till alla jultomtar, kanske?

Under tiden som vi lyssnade på föredragen hade alla deltagare fått ett minibroderikit att sysselsätta händerna med. Här är några broderade smålappar, tänk så olika uttryck små snuttar av likadant material får, det är fantastiskt!

Snart ska ni nog se att jag har även händerna fulla med broderi också, nu när ögon och öron fyllts på – jag tänker på motiv och färger till broderier mest hela tiden nu!

Men först ska jag ta mig en liten tripp till Finland, i eftermiddag får jag se om jag lyckas smuggla med några knit pro-stickor genom säkerhetskontrollen…

3 kommentarer

  1. Ljuvliga broderier. Klart du kan ta med knitpro-stickorna om de är i trä i alla fall. Jag flyger ju en gång i månaden och det funkar hur bra som helst i säkerhetskontrollerna, både i Marseille, London, Skavsta och Göteborg.

  2. Jag håller med ovanstående, jag har även använt andra stickor som inte är av trä, samt strumpstickor. Så en stickning är ok. Ha en trevlig resa!

  3. Kommer du till Tammerfors på lördag? Jag ska också dit då, bäst som det är kanske vi träffas i stickacaféet 😉