Åtminstone en är redo för broderi!

I helgen är det äntligen dags för yllebroderihelgenKulturen. Förra helgen var jag med mor och dotter och tittade på de yllebroderier de ställt ut nu inför temahelgen, och 6-åringen blev jätteintresserad – hon ska också brodera!

Och till skillnad från sin velande mor så ritade hon igår helt enkelt upp en hjort framför träd (även ett av mina favoritmotiv!) med signatur och år ”precis som på de där från förritiden” och bad mig rita över det på rött tyg! Garn valde hon snabbt ut till sitt broderi också, ”och sen ska det komma blommor på sidorna också”.

Nu har även jag den fina nya boken Yllebroderier från Hemslöjdens förlag i min ägo, och den kommer att få följa med mig på broderiseminarierna. Frågan är bara om jag är lika snabb att sätta igång med ett nytt broderi…

2 kommentarer

  1. Men herregud vad duktig hon är, det ser jättefint ut!

    Jag ska också på seminariet, och har väldigt svårt att koncentrera mig på jobbet just nu, längtar bara tills imorgon!

  2. Åååh så duktig hon är, och vad kul att ni verkligen delar intresset, tre generationer dessutom! Ser mycket fram emot helgen, ses imorgon!