Naturinspiration

Samtidigt som jag stickar på Maia och skriver mönster till Allium tittar jag på naturen.

Här kommer förresten en närbild på Allium. Stjärnorna ser nästan ut som att de bildar flätor (eller lökar!).

På balkongen beundrar jag min fina fina klematis. Älskar formen, färgen, allt!

Och när det är för mörkt för att sitta och sticka på balkongen kan jag istället förundras över vår balkongspindel som gör nytt nät varje kväll.

Ni ser väl att det är en teknik med korta varv den använder för att få bästa passform på nätet under vårt balkongräcke!

De som träffat mig vet att jag numera tänker väldigt mycket på färger och färgkombinationer. I naturen ser jag också en massa fina kombinationer och tänker att det där kunde ju överföras till flerfärgsstickning eller -virkning. Orange är som bekant inte alls ”min” färg, men den här Rudbeckians färger är ju bara så läckra ihop!

3 kommentarer

  1. Ser fantastiskt ut, vilken underbar lila färg 🙂

  2. Snygg korsspindel! Har haft ett par på min balkong också.

  3. Så fina bilder! Jag känner igen mig i det där, att leta färgkombinationer och relatera det till stickning, gjorde det senast häromdagen under en bilresa. Men jag har inte sett att spindlar gör kortvarv, så smarta de är.