Vilken skillnad det kan vara – eller konsten att välja rätt sticka för rätt garn

Vissa tycker det är nästintill snobbigt att hålla på med olika slags stickor, den ena lyxigare och dyrare än den andra. Men jag tycker ju att ens hobby får kosta, och håller man på med nåt så är det liksom självklart att det underlättar och gör det hela roligare om man har ”redskap” som är bra.

Mitt stickande av sockor och vantar har ju revolutionerats när jag fick mina 15 cm långa Knit Pro-stickor, för att ta ett exempel.

Knit pro rundstickor är också vad jag använde när jag började sticka på den här linhalsduken under finlandsvistelsen. Och det gick trögt. Det blev nästan motstånd att ta tag i stickningen, även om jag verkligen gillar garnet, eftersom träet mot linet gav ett sånt motstånd…

Nu har stickningen legat ett tag, tills jag kom på att prova med Addi lace-stickorna istället. Och VILKEN SKILLNAD!!!

Jag tror minsann det går dubbelt så snabbt att sticka nu (och då säger det mer om hur långsamt det gick innan än hur snabbt det går nu, för jag är en långsam stickerska även normalt), och oändligt mycket roligare!

Nu kanske det till och med blir en scarf av det hela innan sommaren är slut! Tur att jag har en samling av olika favoritstickor så jag kan välja rätt stickor för olika projekt!

4 kommentarer

 1. Så fint det ser ut, följer du något mönster eller är det egen-improviserat? Ja, som du vet har jag också kapitulerat för alla fördelar som finns med bra stickor. Ska komma ihåg att knitpro + lin kanske inte är den bästa av kombinationer.

 2. Ja, visst är det skillnad!!! 🙂 Och jag håller verkligen med – man måste ju få ha rätt ”verktyg” till sin hobby. Vad fin sjalen blir. Underbar färg och jättefint mönster.

 3. Hej, håller verkligen med dig – så viktigt att man har rätt redskap, det gör en himmelsvid skillnad – från trögt till snabbt…

  Visst är det en liten kostnad, jämför med männens trånande efter dyra motorleksaker och annat. Ett par stickor håller för alltid, nästan.

  Ha det gott i sommarvärmen,
  Anne-Line

 4. Självklart är det skillnad på stickor och stickor. Lika självklart tycker jag att man skall välja bästa kvalitet så att resultatet blir därefter. Dyrt är det, men å andra sidan är ju stickningen en bra och lugnande sysselsättning! 🙂
  Och förresten, har du kollat vad karlarnas verktyg i garaget kostar?
  Är det där mönstret från en dansk designer? I så fall stickade jag den halsduken under vårvintern i år av Sandnes Minipalett fastän jag har Norogarn hemma.
  Ha det gott!
  Inge