Vilken sjal vinner, röd eller blå?

Har jag nu varit duktig och äntligen blockat, så får jag minsann visa upp resultatet också. Hann med en snabb fotografering trots att jag är lite virrig eftersom jag reser bort för ett par veckor imorgon bitti.

Hursomhelst, dags för sjaluppvisning. En rödrosa härva blev en Annis och en blåmelerad härva blev en Damson. Och det är inte bara färgerna som är helt olika, jag är också väldigt väldigt nöjd med den ena och… lite mindre nöjd med den andra.

Fick ta hjälp av både en björk och en make för att få med hela min Annis. Den är lång, väldigt lång. Känns faktiskt väldigt konstig att ha på mig också.

Min farhåga att de röda och rosa nyanserna inte skulle meleras fint var det dock inga problem med, jag tycker att garnet gjorde sig riktigt fint, det är inte det som är problemet.

Men tja, tunna vira många varv runt halsen-sjalar behövs ju alltid. Och nuppsen syns ändå inte… måste nog träna mer att sticka såna!

Desto roligare är det att berätta om Damson, jag älskar den redan.

Modellen ligger perfekt över axlarna och alpackan värmer skönt. Älskar också de mjuka färgnyanserna som Jenny står för.

Jag kunde inte låta bli att lägga in lite 3-i-3 stjärnmaskor i den slätstickade ytan och öglekanten virkade jag istället för att sticka den.

Åter till packandet, som inte tillhör mina favoritsysselsättningar. Det enda jag är färdig med att förbereda är stickningen, några pågående stickningar och garn till ytterligare två. Man måste ju prioritera.

Och det blir definitivt Damson som får följa med på resan – nåt varmt att lägga över axlarna kan behövas vissa finländska sommarkvällar.

6 kommentarer

  1. Sjalarna är jättefina båda två. Damson är kanske lite mer min färg.
    Hoppas du får en skön resa.

  2. Kanske du har en resa inplanerad mot Jakobstad? I så fall måste vi nästan ordna med en stickträff, eller hur?! Vore trevligt om du ville komma till garnstugan 😀 Din mamma har ju varit hit en gång, kanske hon fortfarande hittar? På hemsidan finns min telefonnummer så om du har vägarna förbi, är du mer än välkommen!! 🙂

  3. Gillad färgmixen på Annisen men förstår att den kan kännas märklig att ha på sej men de vart jättesnygga båda två!!=)

  4. Jag tycker att båda sjalarna är jättefina, tror att stickerskan är väldigt självkritisk?!
    Jag brukar gå på magkänsla, dvs den man tycker om blir den som används. Ta med Annis på semestern, den blir kanske en utmärkt present till någon.

  5. Åh, så vackert den ligger över axlarna, den blå sjalen. Underbar liten sommarsjal!

  6. så snygga dom är bägge två,men man riktigt ser hur bra den Blå ligger över axlarna den