Att en liten utflykt kan pigga upp så!

Ibland är allt som behövs en liten dagstur till Helsingborg för att man ska känna sig lite uppiggad i vardagslunken.

Och tänka sig, precis där har jag varit idag. I trevligt sällskap tog vi tåget norrut för att titta på utställningen Mönsterkraft – 40 år av inspiration med 10-gruppenDunkers kulturhus. Inspirerande att se skisser och tyger och produkter. Jag blev helt förälskad i en prickig soffa i rosa och orange. Dessvärre fick man inte fota inne på utställningen… Men ett besök på utställningen rekommenderas!

När två garnnördar är ute på vift var det självklart att ta en titt på nya garnaffären Tant Thea också. Fin butik och trevliga garner. En härva av från Fyberspates fick följa med mig hem till Lund igen. Färgen är lite mörkare än på bilden och heter dark secret, och den är så fin så fin.

5 kommentarer

 1. Hej Anna! Vad synd att jag inte var i butiken när du kom. Hade så gärna bytt några ord med dig. Hoppas du blir nöjd med Fyberspates! /Elisabeth

 2. Vilket smukt garn!
  Vad vil du sticka med det?
  Jag har netop varit inne på Fiberspates, men tyvär hadde dom inte det garn, jag önskade at kjöpa.

 3. Ååh en utställning med 10-gruppen vore kul att se. Hittade en del 10-gruppstyger när jag fyndade i mitt garage häromdagen. Sydde en del av deras tyger när jag bodde i Stockholm i början av 80-talet. Otroligt roliga och fina tyger.
  Tant Thea skulle jag också vilja besöka. Jag får väl ta en semestertur till Sverige och göra besök på alla roliga ställen.

 4. Känner mig så lyckligt lottad att kunna kalla Tant Thea för min LYS. Och att ha nära till Dunkers känns också väldigt bra. Är förälskad i Marianne Lindbergh de Geers jättekaniner och skulle gärna haft en i trädgården. Tror jag. Däremot har jag faktiskt inte sett 10-gruppens utställning. Det skulle jag kanske ta och fundera på… tack för tipset!

 5. Det garnet så nydelig ut. Lekker farge, men hva vil du strikke?