Garnfärgning på stranden

Hur härligt låter det med garnfärgning på stranden? Inte så dumt eller hur! Det var precis vad jag och ett gäng slöjdlärare ägnade oss åt igår eftermiddag. (Jag vikarierar som textilslöjdslärare den här terminen, ifall nån undrar vad jag hade där att göra…)

Det jag saknar med att bo i Lund är havet, så bara det att få vara nere vid stranden var härligt. Att sen få umgås med trevliga kreativa människor gjorde inte saken sämre, så att säga. Här en bild från promenaden längs stranden från jobbet till färgningsplatsen.

Tre grytor var förberedda för färgningen med krapp, björklöv och kochenill, och det här var första gången jag var med på naturfärgning. Så spännande!

Här är det ”min” grupp som ansvarade för färgningen med kochenill.

Man tager det som naturen bjuder på – björklöv gav jättefint gult garn!

Orangerött garn blir det när man färgar med krapprot.

Alla härvor hängdes sedan på tork i solen. Elna och Inger som höll i garnfärgningen brukar färga garn med sina elever också. Här kan ni se lite fler bilder från dagen.

Väl hemma var jag trött men glad och luktade ”scoutläger” av eldandet och var alldeles solvarm i ansiktet. Härligt!

11 kommentarer

 1. Mysigt värre! Lite avundsjuk blir jag….

 2. Så härligt!!!

 3. Tack Anna, så kul att du kom. Ni kan ju göra det samma med era barn om du är kvar till hösten! Jag var inte riktigt i form och förklaringen kom senare på kvällen, halsfluss. Jag ligger pall här hemma med feber och ont i halsen i stället för att vara i Göteborg på fortbildning, suck. Jag lägger en länk till din blogg på min sida i väntan på att jag ska orka med att skiva på min. Tack än en gång och lycka till med allt.

 4. Det ser helt underbart ut. Vilken mysig grej.

 5. Det ser supermysigt ut. Vacker strand ni var på.

 6. Vilken kul grej

 7. Dette så da riktig spennende ut! Lykke til!

 8. Vilken härlig och rolig dag ni måste ha haft!!

 9. Vilka fina färger det blir, och ni verkade ha jättemysigt. Lycka till vidare.

 10. Åh vilka vackra garner det blev! Ni ser ut att ha haft riktigt trevligt!

 11. Hej, jag ska lära mig att färga garn med svamp i april,bara undrar vilka garn kan man färga,ex, kan jag färga Lin,Bomull,vill också färga med tärd bark,,Mvh,