Åtminstone en av oss hade roligt…

Det var en gång en garndrömmerska som påbörjade en stickning som skulle bli en sommartopp. Det var i påskas. När garndrömmerskan i fråga freestylar ett mönster utan att ha särdeles mycket erfarenhet av att sticka kroppsnära plagg blir det fel. Blir för stort. Blir liggande. I veckor…

Nu har stickningen fått komma fram igen. Och en av oss här hemma hade iallafall väldigt trevligt med det turkosa garnet. Garndrömmerskan i fråga behövde dock bara stickspetsarna (hurra för knit pro!) för att påbörja en ny stickning.

En sjal? tänker kanske nån av er (erkänn!).

Nähä, säger garndrömmerskan då, trots allt lite stolt över att inte fly till sjalstickningar så fort det krånglar (vilket jag ju gjorde senast jag behövde ett tröst/flyktprojekt – från samma topp…).

Den här gången ska det bli en minikofta minsann. Har inte kommit längre än såhär, men redan känns den för stor. Hur långt behöver man sticka innan man kan avgöra det? Varför blir allt för stort? Jag som mätt och provstickat och följer ett mönster och allt!

Så vi får väl se vad det blir av det här. Garnet är iallafall Gepards CottonWool som Fröken Garn sålde ut senast jag var där. Och nu är det så att jag har en klänning som jag tänkte att den här skulle passa till i sommar.

Så nu får jag allt hålla mig till denna stickning tills det blir bra. Och blir färdigt! För nån gång måste väl värmen komma? (och om den inte gör det så kan jag passa på och meddela att mina fingervantar blev jättebra med några varv extra innan jag påbörjade fingrarna!)

5 kommentarer

  1. Väljer du för stor storlek? Det har jag ofta gjort, så nu när jag ligger mellan 2 storlekar väljer jag nästan utan undantag den mindre storleken.

  2. Den där koftan är verkligen jättefin! Håller med om att det är frustrerande när man trots räknande och provstickande inte får rätt storlek. Men det ordnar nog till sig ska du se!

  3. Den är så fin den där koftan har suttit och tittat på den nu på ravelry. Jag tror att den blir super på dig i den färgen.

  4. Om du stickar uppifrån och ner slipper du problemet med för stora tröjor. Då provar du hela tiden och får den perfekt. =)
    Superfin färg!

  5. Jakob och jag har samma teknik när vi nystar. Men han verkar ha roligare 🙂