Fingervantshjälp efterlyses!

Såhär långt har jag kommit på min första fingervante. Jag följer mönstret exakt (!) och stickar storlek Small, eftersom jag ju stickar ganska löst och brukar få helt galen gauge, även om mina händer väl är mediumstora. Och här uppstår alltså problemet.

Bredden på vanten är helt perfekt när jag gick ner i mönsterstorlek, men ser den inte lite kort ut? Det är alltså nu fingrarna ska börja! Borde jag helt enkelt sticka några varv till, eller rättar det här till sig när fingrarna väl är stickade?

Finns det nån där ute som stickat fingervantar, snälla hjälp mig!

5 kommentarer

 1. Skall du börja på lillfingret eller de övriga fingrarna?
  När jag stickade fingervantar så gjorde man lillfingret några varv tidigare än de övriga fingrarna.

  Det du har gjort för handen är det som skall ”sitta ihop” mellan fingrarna, så om du tycker det är kort tycker jag du skall sticka några varv till. Du måste ju kunna böja handen när det är klart…

  Lycka till!

 2. Tyvärr, har inga tips att komma med, mer än att du kanske kan ”blocka” dem till rätt storlek sen? Men de är gudomligt vackra, så lycka till!

 3. Det brukar alltid rätta till sig är min erfarenhet för när jag lagt till ett par varv har de alltid blivit för stora, de blir underbara

 4. Jag har stickat ganska många fingervantar (tycker att det är så kul) och då har jag alltid stickad lillfinget ”en bit längre ner” eller hur man nu ska säga. Alltså stickar man lillfinget först och sen forsätter man några varv till på handen innan man gör resten av fingrarna. Dina vantar blir hur som hellst apesnygga och jag är så avis. 🙂

 5. Har ingen fingervantserfarenhet och inga goda råd, men oj så snygga de blir!