Kulturens virktävling som utställning

Idag var det äntligen dags för Kulturen att visa upp alla inkomna alster till virktävlingen som utlystes i februari. Jag hade själv med ett bidrag också, som jag ju bloggat om tidigare. Redan igår hade Sydsvenskan ett reportage om tävlingen och utställningen då även vinnarna avslöjdades.

Som trevligt sällskap på utställningen hade jag (som vanligt!) min dotter.

Hon tyckte de virkade sakerna var jätteroliga och var så stolt över att mina muddar var med också. Här poserar hon tillsammans med tävlingens vinnare ”Han och hon”.

Mina egna muddar fanns alltså också med, här framför andrapristagarens fingerdockor.

Det var verkligen spännande att se hur alla deltagare hade tolkat tävlingsidén med kreativ virkning! Olika material, storlek och utföranden!

Det var inte bara jag som hade virkat muddar, förresten.

Bland mina egna favoriter på utställningen fanns de här tjusiga blommuddarna.

Och om jag hade varit jury hade vinnaren blivit den här superfina ljuskronan! En sån lysande idé!

Det var många som tittade på utställningen på eftermiddagen när vi var där. Många var det som också ”tittade med händerna”, så till den grad av oblyghet att även min 6-åriga medföljare kommenterade att man inte ska göra så på utställning!

Vi får väl bara hoppas att allt får ligga kvar framme ända till den 27 juni, så länge som utställningen pågår…

Gå till Kulturen och titta och beundra all kreativitet! Och sen fram med virknålarna!

2 kommentarer

  1. Ljuskronan var verkligen fantastisk. Jag måste ta mig till Kulturen snarast.

  2. Vad synd att inte du var domare!, tycker faktiskt att de tänkte lite”fel” i bedömningen, jag hade tolkat det som att man skulle använda virktekniken på ett kreativt sätt, själv virkar jag inte så mycket med ”budskap”, vill mest skapa något vackert… Men vad glad (och lite mallig faktiskt) jag blir att du gillade den, det gick åt mycket florsocker och tid! Vilka fina muddar du gjort, de kunde ju fått komma tvåa;)! /frida (ljuskronevirkare)