Golvet är inte stort nog för oss två…

Med en snabbt krypande och nyfiken liten krabat i vår lilla lägenhet har det uppstått lite blockningsproblem för mig. Dels rent utrymmesmässigt, dels säkerhetsmässigt. Och här menar jag alltså både vad gäller sonen och stickningarna!

När och var och hur min Damson kommer att bli blockad vet jag alltså inte. Får väl låna ut nåt barn nån dag och blocka lite, kanske… Och när ska jag räkna projekt som FO:s nu när läget är som det är?!

Som ni vet så fick jag inte rätt på kanten på sjalen. Jag gjorde istället en virkad kant, bättre så. Mitt fina garn är Halo 4ply från Nyansera i färgen Summernight. Eftersom jag stickar löst var jag osäker på om mitt garn skulle räcka, och minskade därför sjalen genom att sticka 4 varv mindre av rätstickningen och 2 varv mindre av slätstickningen, och det var klokt tänkt, som ni ser på garnet som blev över. Dessutom kunde jag inte låta bli att sticka in lite estniska stjärnor, lite sådär lagom diskret, men så det ändå händer nåt.

Ja, blockning kan jag alltså inte ägna mig åt, men under kortare tupplurar har jag iallafall hunnit klippa till lite tyg för att sy 6 meter vimplar. Och såhär fint blev det i äppelträdet på vår koloni idag.

7 kommentarer

  1. Så fint det blev med flaggorna! Hoppas utomhuskalaset gick bra, det var ju fint väder idag.

    Ungefär lika mycket garn över som jag hade efter min sjal, precis lagom! Ser trångt ut på ditt golv, jag kanske kan börja hyra ut golvutrymme för en låg avgift? 🙂 Ser i alla fall fram emot att se den blockad, när det nu kan tänkas bli, den är så fin.

    • Ja du Camilla, det där med att hyra ut barnfria golvutrymmen är nog inte så dumt 🙂 När kan jag komma? Och jo tack, kalaset blev jättebra!

  2. Ja du får väl lägga dem på hög o blocka när det e babyfritt,hehe jättefin vart den o kan tro att tösen blev lycklig för sin nya kompis,den vart kanon på frihand!!=)

  3. Det är verkligen något speciellt med vimplar. Så fint det är, Anna!

  4. En så härlig sjal och kanten blev ju riktigt fin! Har du stuga på din koloni? Då kan du ju blocka där 🙂

  5. Jag ska signalera när det är lite mer välstädat här (om någonsin) så kan du komma och blocka ut så många sjalar du vill, helt gratis!

  6. Pingback: ÄNTLIGEN blockningsdags! – Annas garndrömmar