Virkande mor och födelsedag, del 2

Jag har nu varit en snäll och duktig mamma som virkat en Totoro till dottern.

Hon fyller nämligen år idag och jag har noterat hennes besatthet av den här japanska charmiga figuren. (Om det finns nån som inte sett filmen Min granne Totoro är det faktiskt ett supertips – för alla åldrar!)

Det var tydligen en mycket trevlig överraskning – jag är fortfarande lomhörd efter lyckotjutet.

Ikväll ska min onda virkhandled vila, jag har virkat in i det sista… som vanligt. Och nu dröjer det ett tag tills det blir fler födelsedagar eller virkningar…

Jag har sett flera mönster på virkade och stickade Totorofigurer, men inte tyckt att nån av dem var riktigt ultimat. Så typiskt nog så gav jag mig på att göra en egen modell, virkad helt på fri hand i bomullsgarn.

Den blev kanske inte så mullig som jag hade tänkt. Men efter att ha sett den lycka så total som bara en 6-årings lycka kan var så är jag helnöjd ändå.

Jaha, jag kanske skulle börja på en ny sjal ikväll då 😉

6 kommentarer

  1. Härligt! Jag bara älskar Totoro och din virkade version är ju underbar.

  2. Ååååå!! Här är en till som älskar Totoro! 🙂

  3. Grattis till er båda i efterskott! Kul att du blev klar med Totoro och att den (han?hon?) blev så populär. Väskan var jättefin.

  4. Du gör så himla mycket fina saker Jag blir så inspirerad varje gång jag läser din blogg, därför så har du något att hämta hos mig!

  5. Vilken härlig totoro!! Visst är det roligast när man kör på frihand….och man kan vara ganska säker på att ingen annan har en likadan 🙂

  6. Äntligen har jag lagt in din rätta adress! Roligt med virkade djur!