Det viktiga ljuset

I flera månader har det varit för lite ljus för att få bra bilder på stickade saker. Idag var det dags att fota igen och ute var det sol. Ljust ljust och soligt. För ljust. För många skuggor.

Men ändå, vårsolen är lättare att förlåta än vintermörkret.

Och bilder på min Citron blev det äntligen!

Mönster: Citron
Garn: Malabrigo lace i färgen Bobby Blue, 100 gram
Stickor: 3,75 mm
Ändring i mönstret: jag stickade 2 rapporter mer för att få en större citronhalva och storleken blev helt perfekt enligt mig.

Inte nog med det. Även en annan färdig grej blev fotad idag. Den här kragen har varit färdig länge men äntligen är även knapparna på plats. Egenpåhittad krage i Nyanseras alpackagarn Halo DK. Stickor minns jag inte ens längre vad jag använde. Knapparna är ett gammalt köp från en Köpenhamnsresa, de har bara väntat på rätt projekt för att kunna användas.

5 kommentarer

  1. Underbar färg på din citron! Och jag som inte ens tycker om blått?? 😀 Malabrigo Lace har jag planer på att ta in till garnstugan.fi, kan du rekommendera det?? Det figurerar ju lite överallt på olika bloggar 🙂 Jag fick en härva nu i senaste hemlisbytet, men har inte hunnit sticka nåt utav det ännu, måste hitta det ”perfekta” mönstret först… Ha en trevlig helg! Här har vi vaknat till solsken, fågelkvitter och barnfritt 🙂

  2. Visst är ljuset viktigt och på min bildskärm ser din Citronsjal turkosblå ut, vilket jag gillar skarpt (även om jag ledsamt nog inte själv kan bära den färgen). Ha det gott.

  3. Fint blev det, härlig känsla när man avslutar saker, både de nyligen påbörjade och de som har legat och väntat ett tag 🙂
    Hoppas att du får en fin måndag!

  4. Fina bilder!

  5. Ursnyggt alltihopa, kan inte välja