Ibland behöver man en tröstsjal

Jag hade kommit igång så fint med min turkosa sommartopp, men plötsligt, när jag kommit en bit nedanför ärmhålen var mina bystformande korta varv och bredden på hela stycket alldeles fel och för stort och tråkigt.

Vad gör jag då? Repar upp och fixar till och fortsätter? Nejdå, min första impuls var att slänga stickningen i nån undanskymd garnkorg och påbörja en ny sjalstickning istället. Som tröst. Mjukt fint alpacagarn, ett enkelt sjalmönster, inget som stör. Ja, så fick det bli. Nu har jag en Damson på stickorna och garnet är Halo 4ply från Nyansera.

Garntröst. Sjaltröst. Tröstsjal.

Sämre kan det gå. Och jo, det där andra tar jag nog itu med snart igen. Ska bara sticka en sjal först…

8 kommentarer

 1. Vilken bra tröst att göra en Damson, den har jag velat sticka länge men inte kunnat hitta garnet som jag tänkt mig att det ska se ut. Men man måste ju ha en Damson till sommar, och så småningom får du nog lust att reda upp din sommartopp också. Det ser ju ut som att de matchar varandra?

  Haha, nu talas det om finlandismer på radion, bra tajmat. Det föreslås några som vi borde importera till ”svensk-svenska”. Jag är skeptisk till ’hoppeligen’ men ’täckas’ (blev det rätt?) tycker jag verkar väldigt användbart men lite svårinlärt.

 2. Damson ligger på min lista också. Men i Zauberball tror jag.
  Hoppeligen. Hm. Det finns i min vokabulär också, och jag är så svensk-skånsk man kan bli. Vad kan det bero på???

 3. Åh, så där gör jag jämt. Visst är man hopplös?

 4. Har oxå en tendens att göra sådär när det inte blir som jag tänkt mig. Vi verkar vara fler som gör så, härligt att se att man inte är ensam 😉
  Sjalen kommer alldeles säkert att bli jättefin, härlig färg!
  Ha en toppendag i vårsolen!

 5. Helt rätt!!! Och Damson är en väldigt bra tröstsjal! Har själv stickat två stycken och världen glittar alltid lite extra när jag tar fram dom!

 6. Känner igen det där, ibland blir det aldrig som man tänkt sig tycker jag. Då är det skönt att ta till någon tröststickning.
  Det ser ut att bli en finfin Damson, lycka till och lycka till med åbäket när du tar tag i det!

 7. Riktig lykke til med din Damson.

 8. Pingback: Uppiggande post och enerverande kant – Annas garndrömmar