Vinter går mot vår

Äntligen har plusgraderna återvänt till Skåne och även om vi nu får stå ut med en period av slask så börjar det ändå kännas som vår i luften. Och då kommer också tankarna på att sticka nåt lite mer somrigt.

Idag plockade jag fram mitt fina blåa Baby Bamboo som inköptes för ett bra tag sen. Och planen som jag hade då, att det skulle bli ett linne, kvarstår. Jag funderar på om jag kunde få det att räcka till en Lotus Blossom Tank, med lite egna modifieringar förstås…

Eftersom kylan och snön dock hållit sitt grepp om februari har jag faktiskt påbörjat två sjalar till nyligen. Jag vet, jag skulle ju sticka annat än sjalar nu hade jag tänkt, men det tycks aldrig gå. Den vänstra ska bli en sjal med mönster från fantastiska Haapsalu Sall och den högra är en blivande Traveling Woman (en till!), den här gången med pärlor. Den påbörjade jag eftersom jag bara inte kunde låta bli att sätta stickorna i Nyanseras januarisockgarn!

Och sjalar, särskilt tunnare sådana, använder jag ju året runt, så här finns ingen anledning att göra sjalstickning till ett problem när det inte är det – tvärtom!

4 kommentarer

  1. Åh vilket underbart bambugarn! Ser hur mjukt ut som helst, och så fiin ljusblå…

    Förstår mycket väl om det blir många lila sjalar, det är ju en såå fiin färg… 🙂

  2. Vilket härligt bambugarn! Det ska bli spännande att se när du börjar sticka i det.

  3. Jag gillar! Det ljusblå kommer att passa dig utmärkt!

  4. Pingback: Framåt och bakåt – Annas garndrömmar