Jag tränar

vante23forsta2BAtt sticka med två färger tillhör inte vanligheterna för den här garndrömmaren. Men jag blir allt mer nyfiken på det, intresset växer i takt med att mitt intresse för färger överlag blir större.

Färgkombinationen på den här vanten är faktiskt ganska oannig! Lila gillar jag ju i de flesta former, men att kombinera med en sån här ”smutsgul” är helt nytt och lite oväntat!

När jag var på kurs i tvåfärgsstickning blev det inte mycket stickat, och innan jag ger mig på en stor sjal så tänkte jag att det kanske var smart att träna på nåt mindre för att känna in tekniken lite. Nu är den första vanten klar.

Mönstret är från Sata kansanomaista kuviokudinmallia men eftersom jag har ett betydligt tjockare garn kunde jag inte följa mallarna för maskor och varv… Dessutom freestylade jag till en kiltumme också.

vante23forsta3B

Jo, jag VET ju att en stickning med flera trådar drar ihop sig men även om jag tycker att jag började få rättså bra koll på trådarna så blev ju vanten ganska lång och smal. Hoppas den inte fortsätter bli längre och längre!?

vante23forsta1BPå stickcaféet i torsdags fick jag en liten aha-upplevelse (tack Anna!) vad gäller hur man håller trådarna. Så efter bara nån centimeter på mudden så bytte jag plats på trådarna och så det blev bättre.

Och nej, jag orkade inte ens repa upp början och göra hela mudden ”rätt” – jag tränar mig nämligen i att tycka att mina alster är okej utan att peta och göra om för mycket, för att få nåt färdigt nån gång.

(Fast jag är inte helt övertygad om jag bryr mig så lite som jag försöker låtsas.)

10 kommentarer

 1. Åh, så snygg vante!

 2. Men jisses, kvinna! Är första vanten redan klar???

  Hur snygg som helst! 🙂

 3. Åh vilka superfina vantar. Jag förstår dina tankar om färgkombinationen. Oväntad – men väldigt snygg!

 4. Disse ble jo veldig fine!! Uvanlige farger, men veldig vellykket. Jeg tror nok votten vil beholde fasongen – når du strikket med to farger pleier det bli veldig stabilt. Fint mønster også!

 5. Så läcker vante i så härlig men som sagt oväntad färgkombination. Du inspirerar verkligen mig att prova på att sticka med flera färger igen.

  Tack också för tipset om Fröken Garn! Jag har varit där och är nu något fattigare men lycklig ägare till vackert garn.

  Boel

 6. Så fin, det ser ju ut att gå bra att sticka i två färger, det vill jag också lära mig. Och jag gillar verkligen färgkombinationen, nytt och oväntat kan bli sanslöst bra ibland!

 7. Urläckert. Det är mycket snyggt med lila och det smutsgula garnet.

 8. Jag tycker att färgkombinationen bliv oväntat bra! Jag tycker det var bra att det gula färgen var lite dov så det inte stack ut alltför mycket. Jättefint!

 9. Så fina tvåfärgade vantar!!! Jag kan inte sticka med tvåfärger. Har gjort några försök, men jag tycker inte att det blir bra. Mina tvåfärgsmönster blir mest i tvåändsstickade saker.

 10. Pingback: Blixt i dagsljus – Annas garndrömmar