Tålamod

Alla har vi olika storlek på våra tålamodspåsar. Själv har jag överlag inte sådär väldigt gott om den varan, tyvärr. Fast med vissa saker kan jag nog vara både envis och ha gott om tålamod, t.ex. att få en stickning att se ut som jag vill. När det gäller pilliga små saker kan jag ibland ha mycket tålamod, t.ex. pärlstickning. Något jag däremot aldrig skulle ha fixat är detta:

virkade örhangen 1En sån tur då att jag lyckades fynda dessa på Tradera! Helt fantastiskt småpilligt så jag är imponerad! Det ser ut som att de är virkade i tråd snarare än garn…

virkade örhangen 2

Jag vill inte ens tänka på hur liten virknål som har använts, det börjar klia av obehag i hela kroppen vid blotta tanken! Jag liksom känner hur obefintligt mitt tålamod skulle ha varit om jag hade försökt…

I vissa avseenden önskar jag att jag hade mer tålamod – exempelvis att jag kunde hålla mig till ett eller några stickprojekt åt gången, och kunna behärska lusten att börja på nya saker hela tiden. Men man är som man är och får leva med det.

Eller, som det står i Svinalängorna: ”Det är ingen idé att sörja sa hon. Det är som det är. Och så länge det finns garn så finns det hopp.”.

Hur har du det med ditt tålamod?

8 kommentarer

 1. Tålamod till att virka örhängena har jag nog. Men vad är tålamod? När man kan lägga ner massor av tid på småpill och inte står ut med att ungarna bråkar, eller?

 2. Är nog som du Anna, vissa saker kan jag lägga mycket tid på och pilla med, andra vill jag bara bli av med. Är rätt bra på att reda ut trassliga garnnystan och härvor, det får ofta ta sin tid.

 3. Jag har nog tyvärr inte så mycket tålamod, t.ex. står jag ofta ut med lite småfel i min stickning för jag har inte tålamod att först öva på nya tekniker utan det får bli som det blir. Men jag blir ju nöjd ändå så det är väl okej. Kan dock just nu skryta med att endast ha ett wip!! Har jobbat hårt på att avsluta projekt i helgen, har annars liksom du beskriver en tendens att bara börja på nytt. Ikväll ska jag belöna mig med något nytt!

 4. Jag måste nog säga att mitt tålamod utökats rejält av att få barn. Ofta förvånar jag mig själv med att ha tålamod för sånt som jag tidigare bara lagt åt sidan och då kokat av frustration. Skulle jag idag slås av: ’Nej – nu är det bra!’, så klampar envisheten in och istället pushar mig själv till att slutföra det jag påbörjat. Idag kan jag t o m njuta av pill viket jag i princip aldrig kunnat tidigare.

 5. Bedårande små örhängen.
  Tålamod beror på dagsformen tycker jag. Men om man är en ”hantverkare” så tror jag av princip att man måste ha ganska gott tålamod, eftersom handarbete ofta kräver rätt mkt tålamod.
  Så jag tror faktiskt att du har rätt gott tålamod, du också…

 6. Vilket fantastiskt arbete, men jag håller inte med dig ang. ditt tålamod. har sett dina arbete här på bloggen och det är många som kräver tålamod

 7. Hej Anna!

  Nu när jag hittat dig igen måste jag genast titta på dina hemsidor. Härligt, härligt! Det är ju den Anna, estetikern som jag känner. Och det roliga är att jag också fått handarbetsprille, inte så avancerat, som du, men jag måste ha någonting i gång hela tiden och i skåpet finns högar av garn som väntar att jag tar itu med dem. Här i Helsingfors, i Åggelby, öppnades för ett år sen (åtminstone påstår de) Nordens största garnaffär och när jag går dit har jag alltid en påse med.

  Angående tålamod, jag tycker inte det är så viktigt att bli färdig men någonting. Huvudsaken att man någonting att pilla på. När någonting är halvfärdigt är jag lugn. När det håller på att bli färdigt blir jag rastlös, får skapande ångest, bläddrar i tidningar, går igenom mina stickor och virknålar, räknar och mäter. Huvudet knakar på i alla vakentillstånd (också mindre vakna). Sen när jag bestämmer mig för vad jag skall göra infinner sig lugnet igen.

 8. Hej!

  Jag är ute på ”letar”runda och säker ett roligt virkmönster på en bil att virka till Musen guld och Raggarmusen silver. Har du något
  Tips!

  Underbar blogg du har.

  Lisbet