Socktröghet och en favorit

lakesideJag förstår verkligen inte varför mina Lakeside-sockor (MAJ-mönster i sockklubben!) tar sån tid att färdigställa! Mönstret är roligt att sticka och välskrivet, garnet är fint och egenfärgat. Jag har ingen förklaring.

Nu är iallafall den första helt klar och trådarna fästade. Jag tänkte att om jag sätter ut en skämsbild på det hela nu (inte över sockan alltså, utan över enbendheten) så kanske jag gör klart den andra också!? Vid fotograferingen på balkongen igår såg man dessutom tydligt att färgen passar väldigt fint ihop med min nya mössa.

klockrankaFastän vi är i mitten av oktober har vi en nyutslagen blomma(min kära klockranka) på balkongen! En bild till tröst för denna utdragna sockföljetong…

En annan sak som får bli ”favorit i repris” här på bloggen är min fina stickmugg som fått många av er läsare att höra av er.

Här kommer därför lite fler bilder på muggen, eftersom det är stickbilder runtom hela muggen. Muggen är från Finland och en i en serie kaninmuggar ritade av Heljä Liukko-Sundström för Arabia.

stickmugg2Bstickmugg3B

5 kommentarer

  1. Åh så fin, nu får du se till att göra den andra så att du får bära dessa skönheter! Din mössa blev också jättefin, den där plommonlila färgen är helt underbar.

  2. Vilken fin strumpa! Den måste ju bara få en kompis!

  3. Fin skämsbild. Jag ska sticka likadana så snart jag kommit till en garnaffär (har bara 2 nystan av alla sockgarner, varför inte fler?).

  4. Jättefin! Men den ser dryg ut. Hoppa på nästa med en gång, det vore väl för gräsligt om den här stackarn blir liggande ensam hela långa vintern?

    Ha det så jättegott!

  5. Pingback: Kallt om benen – Annas garndrömmar