Hur blev det såhär?

hjälmmössanMin son har nu blivit 3 månader och för några veckor sen tyckte jag det var dags att börja använda hjälmmössan som jag stickade i januari. Jag tyckte visserligen att den såg liten ut då, men tänkte bara att små bebisar ju är mindre än man kommer ihåg. Men det blev att använda milt våld för att få på den lilla mössan. Inte så uppskattat av en bestämd herre som säger vad han tycker.

aviatrix litenIngen fara, förstås, det är ju bara att sticka en ny. Dessutom hittade jag det roliga mönstret Aviatrix som jag genast ville prova. Igår kväll satte jag mig och stickade den. Roligt var det, och snabbt gick det. Idag när det var provningsdags så visade den sig vara i minsta laget, den också! Har huvudet växt under natten?! Alla mätningar var förgäves. Jag fattar inget.

aviatrix nystartInget annat att göra än att repa upp alltså – hellre det än att den här blir oanvändbar om nån vecka… Börjar om från början och hoppas det blir bättre nu.

I övrigt kan jag informera om en (1) färdig knästrumpa, minsann. Lakeside, förstås. Jag ska göra den andra också snart, för det blir fint, lagom till höststormarna.

2 kommentarer

  1. Så fina bilder; bedårande liten bebis o vacker grön bebimössa. Roligt att sticka sådana där små saker, tur att de är så snabbstickade när nu modellen växer över natten…
    Fortfarande grymt impad av allt du hinner med!

  2. Det där känner jag igen!!
    Men nu blev jag ju sugen på att sticka en mössa till, jag också. Aviatrix är ju jättefin!