2 nya och 1 gammal

Nu ska handla om böcker!

Hemslöjden satsar stort på stickning i år (tidskriftens sticknummer kom tidigare i höst) och ger nu ut två stickböcker. Dels den efterlängtade Stickning – ett hantverk att utveckla av Britt-Marie Christoffersson, dels Sticka mössor, vantar, sockor! av Ann-Mari Nilsson.

Den förstnämnda är i princip bokformen av hennes utställning med samma namn. Jag såg utställningen 2 gånger och var lika fascinerad båda gångerna. Det här är en referensbok att bläddra i och återkomma till för inspiration av detaljer till sitt eget stickande – den typen av stickbok jag gillar allra mest!

Maken befann sig förra veckan på Bokmässan i Göteborg och skaffade båda de nya böckerna åt mig i Hemslöjdens monter.

stickböcker nya o gamla

Och inte nog med det! Igår gick han, samma make alltså, in på ett antikvariat här hemma i Lund och kom och sa att det fanns en bok som hette Sticka efter gamla nordiska mönster, och undrade om det var nåt jag var intresserad av. Och jo, jag kan säga att jag skyndade dit så snabbt jag hade möjlighet, och har nu ett fint gammalt exemplar av denna fina bok i min stickbokhylla.

7 kommentarer

  1. Jag var också på bokmässan:-) Och träffade Britt-Marie Christoffersson också! Så boken är signerad och allting. Sticka efter gamla nordiska mönster har jag i hyllan därhemma. Du ska vara glad, den är inte lätt att få tag på längre!

  2. Grattis, den boken är så svår att få tag på! Jag vet, jag har försökt…

  3. Hei! Den gamle boken fant jeg – på norsk – på det lokale biblioteket for mange år siden, og jeg låner den igjen med jevne mellomrom. Veldig fin bok, har brukt den til inspirasjon mange ganger. Der var du heldig!

  4. Oh vad härligt med inspirationskällor. Och vilken man du du har som tipsar om nya (för dig) böcker på det viset. 🙂

  5. Insåg att vi har den gamla boken på bibban/jobbet och passade på att låna den. Intressant, lite som att gå på en museiutställning. 🙂

  6. Underbart vilka fynd, jag beställde sockar och vantar för ett par dagar sen, ska bli kul att läsa