Gult är… ja, vadå?

gulblommaLTills alldeles nyligen har jag ratat allt gult och därmed besläktade färger. På inredningsdetaljer, på blommor, och definitivt på plagg till mig själv. Om det hänger ihop med att mitt rosableka skinn antar en lätt grönaktig ton i närheten av gult, eller det faktum att jag ”tvingades” bära en gul jättestickig klänning som barn, eller kanske nåt helt annat vet jag inte. Jag har hursomhelst inte gillat gult. Alls.

Men det har hänt nåt. Jag förstår det inte riktigt själv än. Plötsligt tyckte jag att de här blommorna var väldigt snygga. Och till och med gult garn, minsann! Milt höstigt gult. Ganska fint, överraskar jag mig själv med att tycka.

gulanystanB

På gårdagens stickcafé sa nån lite retsamt att jag kanske får en gul ”period” (jag drabbas som bekant av färger lite periodvis…), men det tror jag nog inte, haha. Nån måtta får det väl vara!

Men kanske en gul liten mudd inte är så allvarligt trots allt. Kanske de rent av kan vara en liten färgklick som kontrast mot allt svart, lila, cerise?

Garnet är Inca Alpaca från Helylle och muddmönstret av Queen mudd är inköpt på samma ställe.

Men för att försöka nysta i den här gula tråden lite…

gulmuddborjanB

Eventuellt började det hela hos hemslöjden. För några år sen var jag helt nykär i de skånska yllebroderierna med sina mustiga färger. Gillade mest dem med mycket rött i broderiet på svart botten. Men de gula detaljerna behövdes, de var viktiga, de lyfte allt det andra. Från och med då har jag tänkt mycket mer på färg och hur de förhåller sig till varandra.

Ja, och nu har jag då kommit till den punkten där jag stickar gula muddar till mig själv. Tur att man inte slutar förvånas iallafall, det är ju roligare såhär!

7 kommentarer

 1. Gult är svårt men fint ibland! Håller med dig om att det gör sig bäst med andra färger!/Sommarfröken

 2. Jag kan hålla med om att gult är en utmärkt kontrastfärg, men den är också så mycket mer. Allt hänger ju på färgtonen och den du har på garnet är ljuvligt halmfärgad. För mig hör gult till våren, blommor och påsk medan mustigare och kanske varmare gula färger är mer höst. Jag tror den gula färgen kommer göra sig fint på dig och jag hoppas du växer ihop med färgen under tiden du stickar. Ibland blir det ju så.

 3. Visst är det kul när man förvånar sig själv. För ett tag sedan hade jag en rosa period, jag som inte alls tror mig vara en rosa person och nu förvånar jag mig med att jag gillar blått som jag egentligen inte alls gjort någon gång. Förutom i jeans förstås.
  Gula perioder har jag haft och det tror jag är kreativt liksom orange…

 4. Flotte muddar i vakker farge!

  Gult er kult! sier vi her i Norge (På norsk betyr kult noe annet enn på svensk, tror jeg – Cool, stilig, tøfft).

  Jeg har det helt på samme måte. Min lyse, nordiske hud blir helt hvit sammen med gult. Men det er jo mange flotte gulfarger, og sist vinter heklet jeg meg gule votter, for eksempel. Man kan jo godt slå seg løs med farger man ikke kler så godt i muddar og andre håndplagg, og i sokker. Orange, eplegrønt og sort er andre flotte farger som mange ikke kan ha opp til ansiktet, men som er flott likevel – til diverse tilbehør. Og man blir i GODT HUMØR av gult – det er jo solens farge!!!

  Ha en fin dag!

 5. Jag trodde att jag tyckte illa om gult och orange men tänk så fel jag hade, jag har insett att jag bara tyckte illa om vissa nyanser. För inget kan vara fulare än en ful gul eller en blaskig ful orange.

  Dina muddar blir jättevackra och jag blir genast sugen på någonting nytt gult. 🙂

 6. Du har hittat en väldigt fin gul färg.

 7. Det är rätt skoj när man liksom lyckas överraska sig själv!

  …och som Emma skrev så ser du ut att ha hittat en väldigt fin gul färg!