Mommomössa?

sidewaysgraFOBNär jag hade stickat den här mössan färdig och provade den utbrast dottern att det är en ”mommomössa”.

Hur ska jag då tolka det – menar hon ”å vilken fin mössa, den skulle passa åt mormor”, eller ”du ser ut som din morsa i den där”? Fast faktum är att även jag tror att min mamma skulle passa i den! Och eftersom jag själv gillar modellen så har jag nu därför börjat på en till, i vinrött, till mig själv. Så får jag då se ut som.. mig? Kanske.

Mönstret är Sideways Grande Hat (ravelrylänk) från Boutique Knits. Garnet jag använt (både till den här gråa och den nya som är på stickorna) är Debbie Bliss underbart mjuka Cashmerino aran från Fröken Garn. Jag har följt mönstret helt, förutom att jag endast använt stickor 4,5 mm, istället för att byta som i mönstret.

Här i Lund kändes det som att hösten kom igår med kallare luft, så det är dags för möss- och vantsäsongen, och det här blev den här höstens första mössa!

10 kommentarer

 1. Så fin , ska titta in på Ravlery, får nog ha ett sånt mönster.
  Din Zetor Blev jättefin.
  Ha de gott
  Eva

 2. Så fin den är med sin fläta!

 3. Skitsnygg! Väldigt klädsam modell på dig.

 4. Fin mössa och jag tycker att mommomössa är ett fint namn. Sjalen i förra inlägget är underbar och jag vill genast sticka en sjal i rosa (favoritfärgen nr 1)

 5. Jättefin! Med tanke på hur mycket A gillar sin mormor skulle jag tro att det var en komplimang i största allmänhet. Det är nästan så jag vill önska en i julklapp… Om du stickar en sån åt mig kan jag sticka en… en… duger det med en sned grytlapp?

 6. Jag gillade verkligen denna och gick genast in på ravelry, jag som inte är van vid det forumet, beställer man mönstret på något sätt och var hittar du pris osv. Jättesnygg är den i alla fall

 7. Den är fin! Tror det får bli tågstickning i höst!

 8. Den blev ju jättefin! Du passar verkligen i den!

 9. Jäklar vad snygg. Sån vill jag också ha! Nu!

  Mommo? Jag trodde att du menade Momo (från Momo – eller kampen om tiden) Åh en sån mysig bok det var.

 10. Pingback: Mössparad – Annas garndrömmar