Sommarsjal i september

Zetor 1Min Zetorsjal har varit färdig ett en dryg månad redan, men inte förrän nu blivit ordentligt fotad. Ja, min tänkta sommarsjal går utmärkt att använda nu på förhösten också, när åtminstone jag vill ha nåt om halsen, men det är för varmt med ull.

Ni kanske minns att jag missade att sticka in pärlor i mitten längst ner, och jag bestämde mig sen för att låta den vara som den var. Ibland får det helt enkelt vara ”tillräckligt okej” och fint ändå, på nåt sätt. Nåt jag tränar mig på att tycka faktiskt, för att få nåt färdigt!

Hursomhelst är jag glad att jag stickade i pärlor på sjalen, det är diskret men blänker till lite i rätt ljus och vinkel.

Zetor 2

Zetor 3

Mönstret är alltså Zetor scarf som jag stickat av 100 gram Pima bomull inköpt hos Fröken Garn. Stickor 4 mm och glaspärlor storlek 6. Jag gillar det här garnet jättemycket, det är vackert, mjukt och lätt att sticka med. (Ja, jag har ju redan köpt mer i blått!)

Det är förresten maken som varit med som fotograf på den här promenaden. Jag är otålig och rastlös, så det är inte så lätt för honom. Dessutom var kriterierna att sjalen ska bli fin, miljön ska vara fin eller ”fulsnygg”, samt helst att mitt oklippta hår inte ska synas… Hm, bilder blev det iallafall en massa.

ZetorFO4B

Imorgon är det dags att visa ännu ett FO, minsann! Och nu är jag sugen på en massa nya stickningar. Jag har en kofta (vuxenmodell av den här) som nog passar att sticka i mitt röda Heavens hand-garn som jag haft sen förra året; mössor-sjalar-vantar, förstås nu när hösten kommer, och många fina garner till såna småsaker har jag ju minsann!

Zetor 5Jag fick många frågor kring hur jag sorterat mitt garn förra helgen. Hade olika funderingar när jag skulle börja, och hade just färgsortering som ett alternativ, men kom sedan fram till att sortera efter garntyp.

Jag har alltså sockgarner för sig, sjalgarner för sig etc. Sen olika udda nystan har jag samlat ihop enligt ”tunna ullgarner”, ”mellangrova ullgarner” eller t.ex. ”Gepards Cotton Wool” som är en favorit som faktiskt fick en helt egen låda, egenfärgade garner, etc. Garner jag har mycket av, tänkt till ett särskilt projekt får förstås ligga för sig längst ner i skåpet.

Sen förstås korgar som ligger framme med både WIP:s och nya eller ”aktuella” nystan och härvor jag jag vill ha nära till hands för klappning eller mönsterfundering. Eller bara för att njuta av att ha dem!

9 kommentarer

 1. Vilken läcker sjal – jätte-fin!

 2. En sjal fylld av sommar håller kvar känslan när hösten och mörkret kommer.
  Ulla

 3. Ohh den blev ljuvlig !!! =)

 4. Kul att du stickat en sjal i bomull, det är rätt ovanligt, tycker jag. Jättefin. (Bebin längre ner på bloggen är också jättefin, tycker en mamma med bara tonåringar…)

 5. Ni är tjusiga båda två, sjalen och du även om du påstår att håret behöver klippas. Utomhus med vindrufs så märks det inte. Ang. garnsortering så har jag också börjat att sortera lite också efter sorten sockgarn, sjalgarn osv.

 6. Underbar sjal och mönster. Mycket snyggt med rosa till hösten.

 7. Sjalen ser fantastisk ut! Det gör inget att det inte är några pärlor i mitten. Det är som en fortsättning av mittraden. Visst är garnet härligt! Jag vill bara sticka mer av det.

 8. Sjalen är jättevacker! Just när man gör små missar, tror ingen kommer märka det annat än du själv. Som min man brukar säga, det ska finnas fel i konstverk, man får nämligen inte vara lika perfekt som gudarna. (Navajo indianernas tro) Och jag måste säga att det passar mig ypperligt 😉

 9. Nydelig sjal du har strikket!