Koloniliv

I mina drömmar när vi precis hade köpt kolonin i våras satt jag under äppelträdet och stickade medan det sovdes lugnt i vagnen bredvid.

yoyo virkningJ sover visserligen bättre än nån annanstans när vi är där, men handarbetar gör jag inte särskilt mycket! Igår var vi där hela dagen och det enda jag åstadkom var detta lilla prov på yoyo-virkning. Jag blev så inspirerad av Queen mudd när hon hade virkat olika saker i söta rundlar.

hallonblåbarMen jag njuter ändå i fulla drag av kolonilivet, även om det inte blir så mycket fokus på garnaktiviteter, snarare på helt annat slags ”handarbete”. Som att plocka bär eller rensa ogräs.

nyponLHär kommer några glimtar av hur det ser ut. Igår kväll fick jag helt klart känslan av ”förhöst” – jag tillhör skaran människor som gillar hösten, och augusti är en underbar månad.

anemonLNär vi gick hem på kvällen fick jag t.o.m. inviga muddsäsongen när luften började bli svalare och solen hade gått ner.

vagnnatkasseBJag själv virkar eller stickar alltså inte så mycket, men som jag skrev så satte jag mamma i arbete när hon var här på besök, och nu har den gamla svarta barnvagnen piggats upp med denna nätkasse.

I den liggen påsen med mina medhavda garnprojekt och vilar, medan jag håller på med annat. Men de är iallafall med – varje gång!

4 kommentarer

  1. Men så vackra bilder! Och att påta i trädgården är också en nödvändighet för själen! Ha det bra i den! Kram!/Sommarfröken

  2. Vilka vackra bilder! Jag hör också till de som älskar när luften blir klarare och nätterna svala. Dessutom kan man ju börja använda allt stickat igen, hösten är inte så dum när allt kommer omkring.

  3. Åh vilken fin nätkasse..
    Jag som suttit och funderat om jag ska virka en till min vagn, men inte kommit på hur jag ska fästa den på vagnen..
    Nu känner jag mig lite klokare.. =D
    Tusen tack för en härlöig blogg!

  4. Pingback: Jo just det « Stitchordie's Blog