Små utflykter

Med mor/mormor på besök och familjens nytillskott som hunnit bli över en månad är det på sin plats med små utflykter. Förra veckan tog vi tåget norrut för att besöka Landskrona och Hemslöjden. De huserar sen ett halvår tillbaka i nya fina lokaler och det är alltid lika inspirerande med ett besök.

Pimahärvor blåNästa tur gick till Malmö och Fröken Garn. Sonen ska ju härdas i tid med slöjd och garnshopping, förstås. Dottern och maken är ju redan upplärda. Och min mamma delar ju intresset så där var det inga problem heller. Jag kunde inte låta bli att skaffa lite mer av den fina ekologiska Pimabomullen (samma som jag stickade min Zetor i), den här gången ska det troligen förvandlas till ett linne.

BeaSzenfeldtradBPå hemmaplan finns också roligheter att titta på. Kulturen har temat folkkonst i år, och ute i parken kan man se Bea Szenfelds Folkdräktsträditioner. Det här trädet hade fått fin dräkt av stickat och en massa olika spetsar. Jag gillade särskilt trädets ”ärmar”.

5 kommentarer

 1. Är det möjligtvis Indigoblå Pimabomull du köpt?
  Jag måste bestämma färg ikväll (vinsten från StickaMera/ Fröken Garn) och det lutar nu åt Indigo… eller Havsblå…

 2. Må ha vœrt fantastisk å besøke Hemslöjden for der var det masse fint. Likte spesielt mange av de broderte putene. Skal bli spennende å se hva du skal strikke av det fine garnet du har kjøpt – en nydelig farge.

 3. Nu har jag läst om dig i Hemslöjden 🙂

  Jag har fortfarande inte bestämt mig för färg på Pimagarnet. Jag kom ju på att jag kan välja 2 härvor av 2 olika färger. Då blev det jobbigt igen, jag är hopplös!!!

  Har du tänkt på hur den lila ser ut? Är den bleklila åt rosa hållet eller med mer färg i som grålila eller åtminstone mer lila än rosa? Stämmer färgerna bra med Fröken Garns hemsidas foton?
  Jag har kikat på garnerna på två olika hemsidor och färgerna är så olika.

  Ha en bra helg!