Äsch då…

Glad i hågen avmaskade jag min Zetor scarf. Inte förrän jag var klar med det insåg jag att jag glömt sätta på pärlor i mittmaskan längst ner, för att passa ihop med pärlorna i avslutningen.
SÅ irriterande! Tveksamt om jag kommer att tycka det är okej med den här missen. Hm, frågan är bara om jag kan repa upp bara avmaskningen och sen försöka pilla ner maskorna i mitten för att sätta på pärlorna, eller om jag måste göra om hela kantdelen… Vad tror ni?

10 kommentarer

 1. Sy fast pärlorna!

 2. Jätteroligt när man får något färdigt, mindre roligt när man upptäcker ett fel. Själv hade jag troligtvis klippt garnet så jag får en ände att fästa på ena sidan oh därefter satt ett par maskor efter mitten på en tråd. Släppt maskan och satt på pärlan och virkat uppåt och sedan maskat av med en extra tråd och därefter fäst. Det beror mycket på hur luddigt garnet är och hur osynligt man kan fästa. LYCKA TILL

 3. Jag skulle också sytt fast pärlorna. kommer garanterat inte synas. Sjalen är så vacker!!!!

 4. Jag tänkte också föreslå att du skulle sy fast dem. Sy med garnet om du vill att det skall se ut som om de vore medstickade.

 5. Hej
  Tänk som man gör i östern, ingen människa är perfekt och varje arbete som människan gör bör innehålla minst ett fel.
  Njut av sjalen den är snygg ändå//Kerstin

 6. Sjalen är ju så vacker! Synd att repa upp om än så lite? Är det inte bättre att sy fast den då? Den blir ju extra unik! Lycka till!/ Sommarfröken

 7. Vad smarta bloggläsare du har, Anna! Jag hade inte tänkt på att de skulle kunna sys fast men visst låter det vettigt?

  Jag tycker personligen inte att mitten där behöver pärlor då det så tydligt ser ut som en fortsättning på "ryggraden". Den är liksom inte samma del som de andra…

 8. Jag skulle låta den vara som den är. Eftersom det är hela raden som saknar pärlor, så ser det ut som om det är meningen att det ska vara så. Dessutom så ser man ju nästan aldrig "snibben" själv 🙂

 9. Jag tycker att du antingen låter det vara och anser att det är utsänt att öva på (att inte reta sig på alltså) eller så knåpar du fast den på något vis med nål och tråd. Repa inte upp!!!!
  Ha en bra dag och njut av din vackra sjal!

 10. Pingback: Sommarsjal i september – Annas garndrömmar