Uppskattad present

Ingen bebis än, bara stor mage och en trött garndrömmare. Vilken glad överraskning det då var när jag fick ett paket från min fina vän M häromdagen, och innehållet visade sig vara en jättefin virkad filt till bebin. Härligt ”tungt” bomullsgarn, Sublime Organic cotton dk närmare bestämt.

Och diskussionen om att ge stickade/virkade saker till såna som själva stickar och virkar aktualiserades. Jag hävdar bestämt att de som själva håller på och handarbetar tror jag är de bästa mottagarna – vi förstår ju verkligen att uppskatta det! Så tack igen 🙂

Så till alla som läser det här, det är jättefint att ge bort nåt man själv gjort med sina händer – och är mottagaren dessutom insatt i det hela är det garanterat en given succe! Och framför allt: nedvärdera inte det egna arbetet!

8 kommentarer

 1. Åh vad jag håller med. Tyvärr är jag en sådan som ofta tänker att "men det kanske inte är fint nog" men samtidigt vet jag ju att när man gör något åt någon annan så stickar eller syr man ju in tankar och kärlek till den personen i varenda maska och stygn.
  Men det är nog sant att vi som själva handarbetar vet hur mycket en filt, kofta, täcke är värt i tid och kraft och engagemang.
  Superfin filt du/din bebis fått, förstår att du är glad för den. Massa lycka till.
  :)Vickan

 2. Filten var jätte-fin – jag är en sån där som inte gärna ger handarbeten till såna som handarbetar själva, men nu kanske jag ska tänka om 🙂
  Jätte-söt bladslinga i föregående inlägg! /Emilia

 3. Oj va fin, vilken skatt!

 4. Den var verkligen jättefin och jag håller med, jag tror att man då verkligen har vett att fullt ut uppskatta den tid som lagts ner.

 5. Vilken härlig gåva! Visst uppskattar man en handgjord present jättemycket och inser värdet precis som du skriver.

 6. Vilken fin present! Supersnygg och stilren.
  Jag hör ju till dem som ger bort väldigt mycket av det jag producerar och det är extra roligt att ge bort något till nån som verkligen vet vilket jobb som ligger bakom presenten. (Därmed inte sagt att andra "icke handarbetande" personer inte förstår sakers värde.)

 7. Verkligt fin filt! Jag gillar också det stilrena i fina material.

 8. När kommer bebisen?
  🙂