Färguppvisning

Det var lika spännande och roligt som vanligt i söndags på garnfärgningen hos Fröken Garn, och det här är vad som kom upp ur grytorna den här gången.

Högst upp ullgarn som redan på förhand var bestämt skulle färgas blått. Det blev visserligen inte den blåa färg jag hade tänkt mig, men det blev en fin blå iallafall!

I mitten en massa sockgarner, från vänster har jag först ull-bambu-sockgarn i cerise och brunaktigt, i mitten två härvor klassiskt sockgarn som blev nästan magentafärgat med melering, och längst till höger sockgarn som jag hade med hemifrån, som från början var misslyckat brunfärgat. Nu är det inte det minsta misslyckat längre, det blev överraskande bra med överfärgningen i lila!

Slutligen var jag också nyfiken på hur bomullsgarn betedde sig i färgbaden. Det blev betydligt blekare än ullgarnerna i samma färgning, men rättså trevligt ändå! Det ljusrosa bomullsgarnet låg för övrigt i samma färgbad som det cerisa ullbambugarnet!

Den blåa ullen ska bli en sjal, och ullbambugarnerna något tvåfärgsstickat. Knästrumporna Lakeside, som jag vill ha (och som jag redan haft garnvalsångest med) kommer nu att stickas i antingen det lila eller vinröd-brun-lila garnet.

Jag kan sådär i största allmänhet rekommendera garnfärgning som terapiform för alla typer av nedstämdhet och rastlöshet, det är helt oslagbart uppiggande!

9 kommentarer

 1. Vilka fina garner!! Jag måste testa denna terapiform själv tror jag.

 2. Vilka härligt fina och läckra garner du fått efter färningen!

 3. Åååå, vinrött, så otroligt fint!

  kram
  Katja

 4. En härlig ”bukett”

 5. Så fina färger du fick! Jag börjar bli riktigt sugen på att färga lite garn. Har inte färgat sedan jag växtfärgade på 70-talet och fick 4-5 nyanser av smutsgula färger. Måste säga att det här ser helt annorlunda ut!

 6. Snygga färger, och visst är det roligt att färga. (Om det är något du undrar över när det gäller färgningen och varför det inte blir som du vill, så kanske jag kan svara.)

 7. Vilken härlig samling! Jag är ju lite svag för lila och lilarosa nyanser! Det blir spännande att se vad du gör av garnerna. 🙂

 8. Det blev jättefina färger på dina garner! Kul!
  Ha det bra!/Sommarfröken

 9. Pingback: Hurra jag ska på kurs – Annas garndrömmar