Lite fokus hade inte skadat

Det känns som att jag inte kommer nån vart. Jag stickar lite och virkar lite men det blir inget av det. När jag plockar fram alla projekt som verkligen är aktuella så ser samlingen ut såhär.


Halsplaggsraden överst:

Aeoliansjalen. Klart aktuell, men det är inte varje dag jag har ork till pärlpillet. Men jag vill få den färdig innan bebin anländer.
Lace ribbon i lingarn. Min ”tråkstickning” när jag behöver nåt i händerna utan att behöva tänka 🙂 Mycket viktigt att ha en sån stickning på gång!
– Min fina smoke ring-krage. Kom bara av mig med den, även om det inte är så mycket kvar. Anledning okänd, men ligger troligen här på bordet också 🙂
– Oj, här ligger ju fortfarande min ofärdiga Swallowtail. Slutade sticka på den när garnet trasslade sig nåt förfärligt. Men jag vill inte klassa den som UFO än… Kommer ju att bli jättefin – om jag bara stickade den färdig nångång!

Sen till de mindre sakerna i nedre raden:

Barnvagnsnätkassen. Rolig att virka och fin färg, men jag tror det blir för tjockt, och kommer att behöva köpa myycket mer garn. Det vill jag inte. Åtgärd: repa upp och virka med enkelt garn.
Sommarmössa till dottern. Beställd i ”tuttifruttigarn”. Snart färdig.
Sommarmössa som ska bli present till en liten Hilma.
Marssockorna Nutkin. Snart snart färdiga, faktiskt. Tro inget annat!
Halvvantarna i tvåfärgsstickning, som var så roligt att lära sig. Sen kom värmen. Men till hösten har jag inte mycket för dem om jag inte stickar den här färdig.

Vad håller jag på med?! Såhär är det ofta, utom när jag får nåt riktigt ryck med nåt ovanligt roligt projekt och bara stickar på det. Men nu, denna känsla av att inte komma nånvart. Men jag befarar att jag drabbas av klaustrofobi om jag bestämmer mig för att beta av ett projekt åt gången…

Dessutom har jag ju annat jag vill börja på; knästrumporna, en bebikofta och fina klänningen. Men nej, jag kanske får försöka åtgärda lite av det påbörjade först. Jo, det ska jag. Så får det bli.

Är det nån annan som överhuvudtaget känner igen sig i det här? Hjälp mig!

17 kommentarer

 1. det är exakt samma här 🙂 Ibland njuter jag av alla mina pågående projekt, ibland vill jag bara beta av dom… vi får väl ge oss in i en FO-challenge 😉

 2. Jag försöker undvika det där så gott jag kan. eftersom jag inte har handarbetat så länge så försöker jag skapa goda vanor… men just nu är det ändå tre stickningar på gång. Den på den härliga känsla som uppstår när du står med ditt färdiga projekt i handen. Visualisera helt enkelt… 🙂

 3. Känner igen sig? Ja, guuuuuud ja. Just nu har jag 5 sjalar på gång + lite annat som ligger överallt. Splittrad? Javisst.

 4. Jag har verkligen samma problem. Vårt vardagsrumsbord har små fack under, i varje fack står det en skål med ett projekt. just nu står här 3 skålar dessutom har jag en korg med ett projekt i och mitt stora plädprojekt i stora korgen…. ändå vill jag börja på fler.

  Hoppas du får en fin dag
  Kram/veronica

 5. Du är inte ensam ska du veta. I mitt fall handlar det om självdisciplin. För att börja på något nytt ska något annat avslutas. Följer jag den regeln? Nej.

 6. Här är en till med massor med påbörjade projekt i olika stadier. Ibland blir jag också frustrerad över att jag stickar och stickar och aldrig blir färdig med något men för det mesta försöker jag ha en tillåtande inställning för stickning ska var kul och inte en massa måsten. Måsten finns det så gott om i mitt liv ändå.

  Hoppas du kan hitta din ”trivselnivå” i stickningen!
  Boel

 7. Är väl bra att ha en stickning för alla eventualiteter? Det där prickiga nere i hörnet ser fantastiskt ut!

 8. Wowowo så fina de grön-vita-rosa halvvantarna ser ut. Så glada färger ihop.

 9. Precis samma symptom som jag har. Ibland är det jättekul med många projekt och ibland superstressande. När jag blir tokstressad brukar jag fokusera på en som nästan är klar och beta av den. Då känns det konstigt nog genast mycket bättre….och då börjar jag på nåt nytt och så är karusellen igång igen…. 🙂

 10. Jag gör precis likadant, men ofta kommer jag sen till något slags gräns när jag istället börjar beta av ett i taget. Det måste samtidigt vara lustfyllt och ser man något riktigt spännande man bara vill testa lite så får man väl göra det även om det, vips, blev en ny stickning av det också.

 11. Jag känner bara igen mig till viss del, eftersom projekt som ”jag kommer av mig i” oftast aldrig blir färdiga. Jag gör bäst i att göra så få saker som möjligt åt gången, annars blir det för tråkigt att ta tag i projekten igen.

 12. Jag känner igen mig helt och fullt!!! Jag trivs med att ha det så! Det absolut mesta blir faktiskt klart, och under tiden är det väl bättre att njuta av alla projekt och idéer?

 13. Är det inte ganska kul, att man kan hoppa mellan olika arbeten när man blir trött på det ena så gräver man fram nåt annat. Vips så är man sugen på att göra nåt annat klart och vissa grejor blir aldrig klara =)

  Trevlig helg, snart är det hockey på Tv
  /Ulla

 14. Det är väl så det ska se ut hos en hängiven stickerska! 😉

 15. Kul läsning. Tänk att det är så himla mkt roligare att börja på en stickning än att avsluta!
  Jag har en samling ufon i min sticklåda. När jag inte blivit tillräckligt sugen på att fortsätta efter x antal månader så repar jag upp.
  Lycka till!

 16. Yes alltför väl!Haha!!FAst har begränsat mej till 5 projekt ,absolut inte fler åt gången för då har jag bestämt mej att må skit!!=) Ha det gott!=)

 17. Det ligner litt på strikkekurven min, det der. Det er så morsomt å begynne på noe nytt – prøve ut nytt garn og nye ideer. Men akk så kjedelig å gjøre det ferdig…
  Noen ganger rydder jeg opp, noe blir ferdig, noe rekker jeg opp og (hysj, ikke si det til noen) noe kaster jeg rett og slett. Og så er det bare å begynne på nytt igjen. Sånn er livet…
  Ha en fin helg!