Jag är igång x2

Det var väl knappast nån av er som läste om min förvirring som trodde att jag skulle kunna låta bli att börja på Aeolian-sjalen. Och såklart var jag tvungen att börja. Pilligt och tidskrävande med pärlorna, men roligt. Och fint.

För många år sen stickade jag ett par vantar med mönster i två färger. Hade aldrig gjort det förut, men jag var envis. Och jo, det blev vantar, men det tog lååång tid. Jag fick nämligen aldrig riktigt klart för mig hur man bäst höll trådarna, och det blev ett trådbytande och snurrande i evinnerlighet.

Nu har jag dock fått hjälp av trevliga Kerstin, som visade mig lite knep och trix. När kaffet och chokladbakelsen var avklarade och garnet kom fram fick jag flera aha-upplevelser när hon visade hur. Och vips var jag igång med att sticka Iinus Polka dot mitts i glada färger.

Och glad är även jag över att vara igång med tvåfärgsstickning igen!

TILLÄGG: Jag stickar halvvantarna i Gepards Cotton Wool.

11 kommentarer

 1. Vilka härliga vårfärger dina ”mits” får!!!

 2. Så Glada!

 3. Åh, vilka favoritfärger! Så ursnyggt! Och ärligt sagt, så mycket snyggare än originalet! Vilket garn?

 4. Men man vill ju inte ha vårvantar eller? Fast idag blev det dubbla vantar och ändå frös jag. Snygga blir dom! Sjalen ser urläcker ut!

 5. Så mycket fint du har här på din blogg! 😀

  De där prickiga vantarna ser ut att bli rena vitamininjektionen och sjalen ser ut att bli superfin! Riktigt lyxig med de små pärlorna…

 6. Jag skulle också behöva en Kerstin för hjälp med knep och trix.. Är urdålig på flerfärg. Blir sugen på att göra dom Polka dot när jag ser hur fina dina kommer att bli, men det tar emot när det är krångligt. :o)

 7. Vilken underbar färgkombination! De väcker habegär!

 8. Shit vilka goa färger, jag blir sugen! Tack för att du talade om vilket garn du använder också. 🙂

 9. Så jätteglada och härliga vantar! Och milde tid så släta och fina!!! Jag avundas dej verkligen att du har någon som kunde ge dej lite tips och trix, jag kör enligt principen try and error och det är väl inte så upplyftande alla gånger. Men skam den som ger sej.

  Ha det så jättegott!

 10. Vackra projekt.

 11. Härliga färger på vantarna!