Sockskaft och kärleksknutar

Volangen på mina marssockor var som bekant ingen hit. Såhär blir det bättre – inte försöka krångla till för mycket, nej, det blir bra med vanlig 1 avig 1 rät i bakre maskbågen-början. Snart dags att börja sticka på hälen (som jag inte heller kommer att göra som i mönstret…).

Igår var jag på stickcafé, och en ny bekantskap satt och virkade en sjal med kärleksknutar. Jag har förstått att det inte är svårt, men inte riktigt vetat hur man gör. Men nu vet jag 🙂

Här är min första provsnutt och jag förstår att det är beroendeframkallande! När jag kom hem var jag tvungen att rota fram ett ensamt bortglömt nystan Kidsilk haze som nu får bli min testsjal med kärleksknutar.
I övrigt var förstås nya Knitty ett av kvällens samtalsämnen. Vi var många som tyckte att det här var det bästa numret på ett bra tag, och bl.a. sjalarna är ju såå fina. För min del kommer det att bli en Aeolian shawl – snart! Ska bara bestämma mig om jag ska ha pärlor eller inte först.

10 kommentarer

 1. Har aldrig sett det förr. Jag tror att jag är kär i kärleksknutar.

 2. men detta har jag sett förut men jag hann inte med att lära hur man gör. så, hur gör man då??? 😉

 3. Såg kärleksknutar senast igår i en virkbok på jobbet! Jättesnyggt!

 4. Yes baby, så fint! I färgen Jelly (för det är väl vad mitt öga skådar?) blir det ju ännu bättre!

 5. Jag har börjat på ett par Nutkin idag och precis som du stickar jag resår med vridna räta istället för kanten i mönstret.

  Läcker färg på dina!

 6. Kärleks knutar, så härligt. Står nu på min att göra lista 🙂

 7. Nice. Jag behöver få din adress för att skicka dina knitpicks stickor till dig. Skicka adressen till ida @ madebyyou.se (men utan mellanslag)

 8. Wow, har påbörjat de sockorna. Kul att se hur de ser ut efter några rapporter. Ha det gott!

 9. Vackra sockor, vacker sjal.

 10. visst är dom underbara !!

  Jag har gjort en del sjalar i kärleksknutar o det blir väldigt sköna o varma sjalar det är dock ett elände att repa upp *l er

  http://www.youtube.com/watch?v=2yeNV45URLA är en bra instruktions video !
  ha en bra dag cina / trollmamma