Nya härligheter

På min Finlandsresa blev det förstås lite garninköp gjorda, annars hade det ju känts konstigt! Det garn jag redan i förväg hade bestämt mig för att köpa var Sublime Baby Cashmere Merino Silk DK (har man en rabattkupong så har man!), och valet föll slutligen på denna gråblåa färg. Garnet köpte jag i mammas LYS Närpes handarbetsaffär och ja, jag har garn tillräckligt så det kan bli en kofta – nu när den ångesten är övervunnen 🙂

Resan innehöll också ett par dagars vistelse i Åbo och efter att ha tillbringat en lång stund (resesällskapet var inte fullt lika garnnördiga som jag) i broderi- och garnaffären Käsityö-Elisa kunde jag inte låta bli detta sockgarn från Araucania. Hade inte sett sockgarnet innan, men det verkar precis lika underbart som deras Nature wool som jag stickade min lila kofta i.

Affären såg lite tråkig och gammeldags ut från utsidan, men väl inne så fick vi underbart bemötande, t.o.m. på svenska, och det fanns massor med härliga garner. Jag hade också sett fram emot besöket i garnaffären som översatt heter ”garnbaren”, som på sin hemsida verkar modern och cool men den var inte alls lustfylld och tyvärr var garnutbudet inte så exalterande heller. Som det kan gå!

Befinner man sig i Finland samtidigt som det är rea på Marimekko kan man förstås inte låta bli att kolla efter fynd där heller. Efter lite rotande bland tygstuvar (som var upp till 2 meter) fick några fina tyger också trängas i väskan.

Från en vecka till en annan så bytte vi från snö och -15 grader till ett betydligt varmare Lund där vårblommorna redan sticker upp.

Härligt att uppleva både ”riktig” vinter och skönt att våren äntligen är på väg!

7 kommentarer

 1. Marimekko är trevligt…

 2. Vilka härliga inköp du gjort – sockgarnet verkar väldigt fint!

 3. Fina, fina garner!

 4. tänk jag visste våren var på väg, du har ju bevis också

 5. Hej…tittar in i din blogg och gillar det jag ser. Ska nog titta in flera gånger. För mig går handarbete i perioder men nu just är det yllesockor som är på gång 🙂
  Tack för titten.

 6. Härliga inköp, alla lika åtråvärda. Det blåa garnet verkar vara samma färg som jag stickade en Rowan top i. Teal tror jag den kallades och den är verkligen en höjdare.

 7. Håller med om att Lankabaari inte fullt uppfyller förväntningarna. I början hade de mycket mera garner, men det känns som om utbudet krympt på sistone. Jag har turen att ha Käsityö-Elisa längs hemvägen från jobbet, så det blir ju lite farligt i längden…=) Kul att de fått in Aracuania!
  H: Mia