Första mössan

Som jag redan antytt så har jag inte bara stickprojekt på gång, utan även ett bebisprojekt! Den nya familjemedlemmen kommer inte förrän i sommar, men man kan ju alltid förbereda med lite stickat.

En klassisk hjälmmössa blev det första FO:t att visa upp här i år, och det första jag stickar till bebin också. Ska förstås matchas med halsduk och vantar snart, och turkost tycker jag är en fin färg till en liten blekfis som det väl blir igen 🙂

Garnet är Grignascos Bambi-merinoull som jag köpte i Köpenhamn häromveckan och mössan väger bara 19 gram.

TILLÄGG:
Mössan är ju en klassisk modell som finns i många böcker, men jag använde Anita Gunnars’ bok Vantar, mössor, sockor och sjalar, som faktiskt fortfarande går att få tag på fast den har några år på nacken.

17 kommentarer

 1. Kul med bebis på gång! GRATTIS!

  Mössan är jättemysig! Var har du hittat mönstret?

  Ta hand om dig!
  //Kia

 2. Åh, vad gulligt du har lagt snörena!
  Fin mössa, det är en himla bra modell det där.

 3. åh, en bebis… vilken lycka!

 4. Åh vad kul, grattis:-)
  Fin mössa också…
  Hoppas du har en skön helg
  Kram/ Veronica

 5. Grattis igen, vågade mig nog på ett litet grattis när du viskade om det i ett tidigare inlägg!
  Fin-fin mössa, alltid lika snygg!

 6. Gratulerar till ny bebis!
  Vad roligt:-)

 7. Trevligt med en liten nying på väg! Lycka till! Mössan är ju en klar favorit.

 8. Grattis, vad glad jag blir! Måste nog ta mig till Stickcafet o gratta dig personligen (innan den kommer iallafall). Har lite problem o ta mig iväg just nu, men snart hoppas jag på bättring på det planet….

 9. Å vad kul! Den antydningen hade jag missat 🙂
  Grattis!!! (Och den mössan är den optimala bebismössan tycker jag.)

 10. Jag stickade en likadan mössa ur samma bok åt lilla W. Perfekt sova-i-vagnen-mössa då det började dra snålt om öronen, extra tät med liten bomullsmössa under. Slår vilken fleecemössa som helst. Och gott om växtmån, den töjer ju in absurdum.

 11. söt mössa!

 12. Jag har gett dig en utmärkelse på min blogg (som man absolut inte måste göra nåt med!)

 13. Vilken tillfällighet! Jag stickade en sådan mössa färdig igår! Visst är de gulliga! Grattis till utmärkelsen!

 14. Grattis till bebisen! Vilken söt liten mössa!

 15. Vilken fin mössa, Anna! Och att du lagt snörena så där är ju bara för gulligt. 🙂

 16. Helt ljuvlig och grattis! Ser fram emot att få se en hel massa babykläder här framöver.

  Ha det så jättegott!

 17. Pingback: Hur blev det såhär? – Annas garndrömmar