Lågtryck

Idag har det varit grått, grått, grått utanför fönstret. Men det var lite roligare att ta sig ut i nya gummistövlar iallafall.

Ibland blir jag lite galen när det är lågtryck i luften. Ja, på ett positivt sätt alltså.

Ibland är det som om kreativiteten flödar till lite extra, speciellt om det är åska inblandat också. Just idag har det visserligen inte åskat, men ändå så fick jag ett sånt där lågtrycksryck. Jag har bakat både muffins och småkakor, och nu ligger alla mina garner; reststumpar, opåbörjade garner och halvfärdiga projekt (både WIPs och UFOn…) uthällda på soffan och överallt runtom.


Ska jag vara ärlig så är detta bara garnerna som fanns i lådorna och påsarna i vardagsrummet – i mitt garnskåp som står i ett annat rum är det fullt för länge sen, där hamnar mer medvetna köp som fina härvor och helt opåbörjade sockgarnsnystan och sånt.

Men här är den nakna sanningen. Måste rensas och sorteras. Jag hittade iallafall en del garner som jag pinsamt nog hade glömt bort! T.ex. 2 härvor av Hedängens entrådiga ullgarn i en åsklila härlig färg. Hur många meter går det på hektot av det, nån som vet? Blev lite sugen på att försöka göra en tröja av det, mitt i råddet!

Av lika oförlarlig anledning som rycket kom har det också försvunnit, och nu vet jag inte hur jag ska orka göra sorteringen ordentligt… Nu vill jag nämligen hellre sitta och äta muffins och kakor och sticka.

9 kommentarer

 1. Åh, vad jag känner igen mig i din beskrivning. Åska stimulerar verkligen till att dra igång en massa projekt. Och när de väl är igång är det inte lika kul att göra färdigt…

 2. Jag håller med ovanstående och blir alldeles full i skratt när jag ser bildedn på din soffa som lika gärna kunde vara mitt hem just nu!!!

 3. Håller med de andra!
  Eva i Lund

 4. Hehe, håller med. 🙂
  Ibland har man ”kasta” ut garn för att sortera men genast efter det kändes det jobbigt, fniss. Förstår inte hur man kan få så mycket garn, Gubben får tuppjuck här ibland, hehe!

 5. Oj vilken massa garn ,det är ju kul att sortera garn ,men det tat evigheter för allt ska funderas på vad det kan bli ,om det någonsin kommer att bli eller ska säljas/skänkas bort.
  Bente

 6. Hehe.. här är en till som känner igen sig! Lågtrycksryck tycker jag var ett mycket bra ord. Mitt garnlager ligger illa till i morgon kan jag säga.

  … fast tänker jag efter inser jag att det lika ofta slår åt andra hållet och får mig att sitta insvept i en yllefilt och dricka te hela dagen… men det är väl precis det som hände dig när du kom till sorteringen 🙂

 7. Mellan 400 o 600 m är det på en nysta Hedängens – kan inte komma ihåg vilket…

 8. hahaha shit vad mycket garn!!!!!!!!!!!!!

 9. jag har oxå massor av garn, som jag fått av mamma samt köpt själv, men nu har jag slutat köpa för det blir ju aldrig väl, hinner ju inte med nåt av det =)

  det brukar bli sådär, inspirationen att städa o göra i ordning ger med sig efter ett tag hehe tyvärr…